Beyoncé limonádéja mélyen felkavarta a sztárvilágot

Így hódította meg Beyoncé a Grammyt: eláruljuk, milyen rejtett utalások voltak az idei koncertjében

Beyoncé mindig is nagyon profi volt abban, hogyan hozzon össze egy felejthetetlen élő show-t, de amit a tegnap esti Grammy-gálán művelt, az tényleg elképesztő volt! A koncertje annyira sokszínűre sikerült, hogy egyszerűen nem tudunk szó nélkül elmenni mellette.

Alig két hete, hogy Beyoncé bejelentette azzal a bizonyos fotóval, hogy ikreket vár, azóta pedig csak még nagyobb sebességre kapcsolt. Az énekesnő ugyanis tegnap, azaz vasárnap este fellépett az 59. Grammy-gálán, és tényleg hihetetlen koncertet adott. Ahogy azt pedig tőle már megszokhattuk, ez nem egy szimpla ének-tánc kombinációból állt össze, hanem tele volt mindenféle szimbolikus, vallási utalással. A VOX összegyűjtötte ezeket, mi pedig megmutatunk néhányat.

Objektum doboz

Mit jelent a sárga, lebegő ruha?

Objektum doboz

Az előadás elején nehéz volt nem rögtön Beyoncé bababejelentő fotóira gondolni, sárga ruhája ugyanis pont úgy lebegett körülötte, mint amikor a vízben lubickolt. Akárcsak ezeken, úgy az előadás közben is több jelentése volt ennek; ezzel az afrikai vízistennőre, Mami Watára utalt, aki többek között a szépséget, a kapitalizmust és pénzt testesíti meg.

És az aranyszínű fejdísz?

Objektum doboz

Hallottatok már Oshunról? Ő az a yoruba istennő, aki a szépséget, a szeretetet és a zenét testesíti meg, és aki az édesvizeket uralja. Az ő jellegzetessége, hogy sárgát visel, és közben aranyszínű fejdísz van a fején.

De nem csak ennyiből állt az előadás!

Objektum doboz

Az egyik jelenetnél még az Utolsó vacsora című festmény is megelevenedett a színpadon. Na persze nem szó szerint! A táncosok ugyanis egy asztal köré ültek, Beyoncét csodálva, miközben ő egy széken ülve énekelt.

Objektum doboz

Ráadásul Szűz Máriával kapcsolatban is jelentek meg utalások, a fejdísz ugyanis nem kizárólag Oshunra utal. Az összkép kicsit emlékeztet azokra a képekre, amiken Szűz Mária köré fényt festettek, hogy megmutassák ezzel tisztaságát.

Egy szó mint száz: Beyoncé az idei fellépésén ismét kitett magáért!