Test

Minden, amit a dinnyéről tudni kell

Nincs jobb dolog annál, mikor egy forró nyári délután előkerül egy tál kockára vágott hűs, lédús görögdinnye. Ez a gyümölcs nemcsak finom, de igazi vitaminforrás és még a szépségápolásban is használhatjátok!
vous - 2015.07.14.
Minden, amit a dinnyéről tudni kell

Miért együnk dinnyét?

Tele van vitaminokkal

Magas a C-vitamin-tartalma, ami fontos az immunrendszer számára, valamint védi a sejtjeinket a káros környezeti hatásoktól. Magas karotintartalma hozzájárul az agy fejlődéséhez, a benne található sok B6-vitamin a test fehérjemolekuláit tudja aktiválni, az A-vitaminja meggátolja a bőr túlzott zsírosodását, magas enzimtartalma pedig hozzájárul a sebek gyógyulásához. 

Tökéletes szomjoltó

A dinnyének nagyon magas, 92%-os (!) víztartalma van, így ha a nagy melegben ezt fogyasztjátok, sok vizet juttattok a szervezetetekbe. Sőt, hidratálja a bőrötöket is, így az feszes és fiatalos lesz tőle.

Fogyókúra

Alacsony a kalória- és a cukortartalma, így még a fenekedre sem futnak fel tőle a pluszkilók! Ezen kívül vízhajtóként is alkalmazható, tisztítja a vesét, megszabadítja a testet a felesleges folyadéktól.

Kenjétek a bőrötökre!

Felfrissíti a bőrt

Mindössze a dinnye leve kell hozzá! Vigyétek fel az arcotokra, hagyjátok fent 15 percig, majd mossátok le először meleg, majd hideg vízzel. Igazi frissességbomba!

Összehúzza a pórusokat

Keverjétek össze a dinnye levét és mentaleveleket. Ezt fagyasszátok le, majd a jégkockákkal dörzsöljétek át a bőrötöket. Aztán ha marad pár jeges dinnyekocka, akkor dobhattok az italotokba is!

Eltünteti a mitesszereket

A kimagozott dinnyét villával nyomkodjátok össze, majd a levét zabpehellyel és tejjel keverjétek el. Ezután vigyétek fel az arcotokra, 15 perc után pedig mossátok le. A változást azonnal észre fogjátok venni!

Milyen finomságot készítsünk belőle?

Az új őrület a „dinnyepizza”! Imádjuk, mert finom, frissítő és pofátlanul egyszerű. Csak felszeletelitek a görögdinnyét, aztán 6–8 cikkre felvágjátok a szeleteket. Ezt szinte bármilyen gyümölccsel ízesíthetitek, de mi ajánljuk az epret, a banánt, a málnát és az áfonyát. Ezt megszórjátok egy kis kókuszreszelékkel és mentalevéllel, ezután pedig már mehet is a hűtőbe! Egy nyári kerti partira tökéletes ez a hűsítő csemege!
Ajánlott cikkek