Világ

Híres Potterekből sok van a világban

Kapásból hány híres Pottert tudnátok mondani? Harry Potter nem ér! Na ugye hogy nem sokat! De ne aggódjatok, 2 perc múlva pár Potterrel beljebb lesztek. És azt is elárulom, hogy az egyikük, Beatrix Potter épp ma ünnepelné 149. szülinapját.
vous - 2015.07.28.
Híres Potterekből sok van a világban

Beatrix Potter

Ki más, ha nem Harry Potter? Egyértelmű, hogy elsőre a (kis) varázslófiú jut eszetekbe, de mivel ma Potterék a téma a VOUS-n, elengedhetetlen, hogy a végletekig kimerítsük őket. Bizony, nem csak Harry büszkélkedik ezzel a névvel. Persze nem rohangálnak minden sarkon Potterek, de azért léteznek még ezen a néven futó hírességek. 

A brit származású írónő és illusztrátor 1866-ban született ezen a napon. Könyvei igazi klasszikus gyermekkönyvek, amelyek a brit vidék életét mutatják be. A történetek főhősei édes kis állatkák, Bikkmakk Mókus vagy Nyúl Péter kalandjait talán ti is ismeritek. Sőt biztos, hogy gyerkőckorotokban anyukátok olvasott nektek Potter-könyvekből. Kérdezzétek csak meg! Beatrix Potter élete egyébként Hollywoodot sem hagyta hidegen, 2007-ben Renée Zellweger bújt az írónő bőrébe, és elkészült a Miss Potter című film. Mindenképpen nézzétek meg!

Chris Potter

Kung-fu! Chris Potter David Carradine fiát alakította a kultikus sorozatban, ő volt az egyik főszereplő. Azt gondolnánk, nem futott be hatalmas filmes karriert, ám számos alkotásban játszott kisebb szerepeket, így A sziget neve: Halál, A fiúk a klubból vagy éppen a Gorilla bácsi című filmekben is láthattátok.

Monica Potter

Ő is egy hollywoodi üdvöske, illetve már mondhatni, hogy egy polihisztor. Színésznő, producer, lakberendező, tervező, szakács és feleség. Azt hiszem, nem hagytam ki semmit… Ti azonban leginkább színésznőként ismerhetitek. A legismertebb szerepei: a Patch Adams Carinje vagy a Nyakiglove Amandája. Utóbbira biztosan emlékeztek, hiszen filmbeli partnere az akkor még jóképű Freddie Prinze Jr. volt. A szőkeség olyan filmekben játszott még, mint a Con Air vagy a Fűrész.

Harry Potter

Hogyan is maradhatna ki a kedvenc varázslófiúnk? Őt nyilván nem kell bemutatni, ezért olyan érdekességeket hoztam, amiket eddig tuti nem tudtatok Harry Potterről, az őt játszó Daniel Radcliffe-ről, a többi szereplőről és a filmről.
  • Daniel csupán egy véletlen találkozásnak köszönheti, hogy ő lett Harry. Édesapjával egy színházban ültek, amikor a film producere felfigyelt a kissrácra
  • Daniel gyűlöli a közösségi oldalakat
  • Az első rész rendezésére Steven Spielberget is felkérték, ő azonban nem vállalta, mert nem kapott volna teljes szabadságot az írónőtől
  • J.K. Rowling a producereknek sem árulta el, hogyan végződik a történet. Mindegyik résznél előre elküldték neki a forgatókönyvet, hogy fussa át, ütközik-e az ő sztorijával
  • Emma Watsont a castingon túl szépnek találták a készítők. Azt szerették volna, ha a Hermionét alakító színésznőnek is lapátfoga van, akárcsak a könyvben. Végül győzött a szépség
  • Az utolsó jelenet végén, az „ennyi”-nél mindhárom főszereplő elsírta magát
Ajánlott cikkek