Egyéb kategória

Ez történik veletek, ha leálltok a koffeinnel

Sokszor hallhatjuk, hogy a koffein nincs jó hatással a szervezetre, de most az is kiderült, hogy az sem a legjobb választás, ha teljesen kihagyjuk az étrendünkből.

vous - 2015.08.07.
Ez történik veletek, ha leálltok a koffeinnel

Nem ismerek olyan embert, aki ne imádná a kávét. Közéjük tartozom én is, napi három-négy minimum lecsúszik, ha nem több. Nekem meg sem fordult még a fejemben, hogy elfelejtsem a kávét és vele együtt a többi koffeintartalmú italt, legyen itt szó a kóláról, energiaitalról vagy akár a teáról. Ráadásul most kiderült, hogy milyen hatásokkal kell számolnunk, ha le szeretnénk szokni a koffeinről. Lássuk!

Rosszul fogjátok érezni magatokat

Saját tapasztalatból mondom, hogy elég, ha egy napig nem iszom kávét, és máris rossz érzés fog el. Tudjátok, amikor úgy érzitek, hogy betegek lesztek. Az első tünetek közé tartozik a fejfájás, a fáradtság és a hangulatingadozás is. Úgyhogy, ha koffeinmentes napot terveztek, akkor jobban jártok, ha előtte szóltok a barátaitoknak, hogy ne nagyon szóljanak hozzátok.

Fogyni fogtok

Sajnos nem mindenki tudja, mennyi kalóriát is visz be a szervezetébe a koffeines italokkal. A kávék nagy része például igazi kalóriabomba. Miért? Szeretjük kicsit felturbózni tejjel, cukorral meg tejszínnel, így máris világos, miért van 200 kalória egy adagban.

Vagy pedig hízni

A koffein elég jó étvágycsökkentő, így ha egyik pillanatról a másikra kiiktatjátok, gyakoribbá válhat a hűtő nyitogatása, mint általában. Bár tudjuk, hogy úgysem veszünk ki belőle semmit, csak megnézzük, jól vannak-e még a szalámik meg a paprikák…

Jobban fogtok aludni

Ha lefekvés előtt hat órával bármilyen koffeines italt fogyasztotok, az nagyban hozzájárul a rossz alváshoz. Éberré tesz, és csak még több koffeint fog követelni a szervezetetek. Éppen ezért alszanak mélyebben azok az emberek, akik lemondanak róla.

Forrás:
Pixabay

Nyugodtabbak lesztek

A koffein élénkítő hatású, és serkenti az adrenalin termelődését, ráadásul az ereket is beszűkíti, így még a vérnyomásotok is magasabb lesz tőle. Hagyjátok el a koffeint, és kevésbé lesztek stresszesek!

Az edzés egy szenvedés lesz

Nem is gondolnátok, de ha éppen egy kis reggeli futásra készültök, és a koffeint elhagyjátok, akkor rosszabb lehet a teljesítményetek. Bizony, a koffeinnel sokkal többet tudtok kihozni magatokból. Ez azért biztató, nem? 

Forrás:
Pixabay

Sokkal boldogabb lesz a pocakotok

Bár a koffein felgyorsítja az anyagcserét és az emésztést, de ha kihagyjuk az étrendünkből, akkor még többször kell meglátogatnunk a mellékhelyiséget, mint normál esetben. 

Ha rám hallgattok, jobban jártok, ha inkább nem a koffeinmentes életmód mellett döntötök.

Címkék: #kávé #koffein #kóla
Ajánlott cikkek