Egyéb kategória

5 dolog, amire ha odafigyeltek, több pénz marad a zsebetekben!

A kutatások szerint a nők kevésbé kockáztatnak, mint a férfiak, nem fektetik be a pénzüket, de sokkal takarékosabbak, és hajlamosabbak azt a bizonyos pénzösszeget félretenni már a hónap elején. Azért lássuk be, mégis vannak tipikus női költekezési bakik, amiket elkövettek, velem egyetemben.
vous - 2015.08.08.
5 dolog, amire ha odafigyeltek, több pénz marad a zsebetekben!

Nincs egy göncöm se!

Ismerős, ugye? Álltok a dugig tömött szekrény előtt, de nincs egy göncötök se. Mit lehet tenni, venni kell újat! Na nem, álljon meg a menet! Mielőtt hanyatt-homlok a legközelebbi plázába rohannátok, inkább válogassátok át a szekrényt, dobjátok ki, ami nem kell, és csodálkozzatok rá azokra a darabokra, amiket már évek óta elő sem vettetek. Kreáljatok új szetteket! Ugye, hogy mennyi új ruhátok lett?

Vigyetek magatokkal valakit, aki lebeszél!

Ha már shoppingra adjátok a fejeteket, vigyetek magatokkal egy olyan barátnőt, aki jól ismer titeket, és lebeszél az olyan ruhadarabokról, amiket csak hirtelen felindulásból vennétek meg, és az olyan kencékről, amikből az előzőt még el sem használtátok.

Manikűr, fodrász házilag

Bármennyire fáj, ezek bizony nem a legolcsóbb női kedvtelések, de meg lehet oldani házilag sokkal költséghatékonyabban. Ruházzatok be manikűrszettre, higgyétek el, hosszú távon megéri, ha magatoknak csináljátok, ráadásul időhöz sem lesztek kötve. A hajfestés is sokkal olcsóbb, ha otthon álltok neki, de ha áthívjátok a barátnőtöket, tuti kis csajos este is kerekedhet belőle.

Hónap eleji gazdálkodás

Legjobb, ha már hónap elején elveszitek a fizutokból azt a pénzt, amit mindenképpen félre szeretnétek tenni. Ha nem bíztok magatokban, rakjátok le a szüleiteknél, vagy valahol, ahol tudjátok, biztonságban lesz. Ezután pedig vonjátok le a havi kötelező kiadásokat, a többiből pedig tobzódhattok az élvezetekben.

Állítsatok fel szabályokat!

Olyanokat, hogy egy hónapban hány ruhát vehetsz meg, hány kozmetikumot. Hidd el, hatásos, csak tartsd is be a magadnak tett ígéretet! Ha mégis túlléped a limitet, máshonnan vedd el azt a pénzt (természetesen magadtól). Valamit valamiért.

Ti hogyan spóroltok?

Ajánlott cikkek