Ha van tökéletes helyszín a nászútra, akkor az Bora Bora

Ebben a nagy melegben aztán tényleg semmi másra nem vágyik az ember, csak egy vízparti lazításra. Miért is ne álmodozhatnánk egy kicsit, képzelhetnénk el, hogy a világ egyik leggyönyörűbb szigetén lógatjuk a lábunkat a Csendes-óceán vakítóan kék és tiszta vizébe? Most hoztam nektek öt olyan érdekességet (és persze képeket), amit még én sem tudtam Bora Boráról!

Nem is Bora Bora


Jó, most már igen. De a tahiti nyelvben amúgy nincs „b” betű, szóval eredetileg Pora Porának indult a dolog, amely „elsőszülöttet” jelent. Ez még a polinéz telepesek megjelenésekor volt. Aztán amikor európaiak látogatták meg a paradicsomot, rosszul hallották a sziget nevét, és így lett Pora Porából Bora Bora.

A legjobb tengerpart a világon

2013-ban a CNN összevetette és rangsorolta a világ 100 legjobb tengerpartját. A top 10-ből 8 helyen a Bora Bora-i Matira part állt. Mondjuk a hófehér selymes homok és a nyugodt, szinte alig hullámzó tenger miatt ez nem is olyan meglepő.

Virágos flörtölés

Ha egy lány a bal füle mögé tesz egy virágot, azt jelenti, hogy igazán különleges személy van az életében. Viszont ha a jobb füle mögé rakja, azzal szinglinek vallja magát, és bármikor kész egy kis ismerkedésre. Mivel a sziget lakosságának fele kevesebb mint 20 éves, ezért flörtölésben nincs hiány!

Forrás:
https://www.flickr.com/photos/cnbattson/

A romantika szigete


Különleges szépségének és elszigeteltségének köszönhetően a nászutasok igen kedvelt paradicsoma Bora Bora. De a sziget mellett – nem egészen 20 kilométerrel arrébb – van Tupai (másnéven Motu Iti), ami egy szív alakot formáló gyönyörüséges korallzátony. És nagyon úgy néz ki, hogy nemcsak mi, hanem Jennifer Aniston is odavan a helyért! A dögös színésznő férjhez ment (mi még az esküvői ruháját nagyjából megtippeltük), nászútcélpontja pedig Bora Bora! Mi más...

Egyáltalán nincs tömegközlekedés


Bora Bora egy három faluból álló kis sziget, kevesebb mint 9000 állandó lakossal. Mivel a sziget nincs összesen 30 km átmérőjű, felesleges a tömegközlekedés. A pihenni vágyók bérelhetnek autót, biciklit, vagy marad a séta.

Forrás:
https://www.flickr.com/photos/reservasdecoches/
Forrás:
https://www.flickr.com/photos/gengish/
Forrás:
https://www.flickr.com/photos/vgm8383/
Forrás:
instagram.com/boraboraphotos
Forrás:
instagram.com/boraboraphotos
Forrás:
https://www.flickr.com/photos/mrlins/
Forrás:
https://www.flickr.com/photos/mjhbower/