Egyéb kategória

Az örök kérdés: a nő vagy a férfi vezet jobban? A válasz szerintetek egyértelmű!

Mindig is vitatott téma volt, hogy a férfiak vagy a nők vezetnek jobban. Sokszor hallani ugyanis, hogy a nők borzalmasan vezetnek, szörnyen parkolnak, és leginkább csak a férfiakat tudják jól vezetni, mégpedig az orruknál fogva. De mi az igazság? Tényleg ennyire rosszul vezetünk? A ti véleményetekre voltunk kíváncsiak.

vous - 2015.08.10.
Az örök kérdés: a nő vagy a férfi vezet jobban? A válasz szerintetek egyértelmű!

Valószínűleg minden nő egyetértene, ha azt állítanánk, mi vezetünk jobban, mert mi többfelé tudunk koncentrálni, türelmesebbek vagyunk, és precízebbek. Na és persze az is valószínű, hogy a férfiak ugyanebben a témában ugyanilyen pozitív tulajdonságokat éreznének igaznak magukra. De mi van a sok sztereotípia mögött? Most akkor ki is vezet jobban? Takács Nóra a saját Facebook-oldalán, mi pedig a VOUS-oldalán kérdeztünk meg titeket arról, mi a véleményetek erről a sokak által vitatott témáról. Ki vezet jobban és miért. Lássuk az eredményt!

Nem jobban vezetnek, hanem máshogy. Mi például megosztjuk a vezetést, mert mindkettőnk másban jó. A párom nagyon jól bírja a hosszú éjszakai vezetéseket, ahol én a folyamatos szembefénytől gyorsan elfáradnék; míg én jobban érzem az autót és minden gyűszűnyi helyre be tudok parkolni.

Szerintem a férfiaknak jobb a reakcióidejük. A nők lassúak, ráérősek. Ez alól mindkét nemben vannak kivételek… ettől függetlenül én nem szeretem a nőket a volán mögött magamon kívül, de pasik között is vannak ám bénák – nem is kevesen.

A női és férfiagy különbségében rejlik a válasz: a férfiaknak jobban megy a tájékozódás irányok, távolságok terén, a nők inkább azt jegyzik meg, hogy itt egy kereszteződés volt, ott balra egy magas épület mellett mentünk el, stb. Tehát nem arról van szó, hogy a nők bénábbak, egyszerűen csak a férfiak biológiailag alkalmasabbak a vezetésre. (Megjegyzés: ettől függetlenül vannak szuper női és kevésbé ügyes férfisofőrök.)

Kedvenc témám! 18 éves koromhoz képest rengeteget ülök autóban, szinte napi szinten. Vagy a kis családi autóban vagy nagy hűtős kocsikban. És meg kell mondjam, hogy nagyon szeretek vezetni. A fiúk/férfiak csak azt hiszik, hogy egy lány/nő nem tud jól vezetni. DE tud! Attól függetlenül, hogy minket nőket nem nagyon érdekel, hogy éppen milyen motor van az autóban, vagy éppen milyen felnikkel menőzünk, még tudunk jól vezetni! A férfiak úgy gondolják, ha valaki nem ért (márpedig miért ne érthetne?) az autókhoz, az már vezetni sem tud.

A férfiaknak, mivel többet vezetnek, nagyobb a gyakorlatuk.

Nálunk a párommal valahogy a kezdetektől fogva megvolt az, hogy ő jobban szeret vidéken és autópályán vezetni, nekem pedig nagyobb rutinom és türelmem van a városi vezetéshez. Szerintem ez az alapvető különbség a férfi- és női vezetők között, hogy ki ebben, ki abban jobb. Nem feltétlenül összehasonlítható. Bár az tény, nehéz úgy ülni valaki mellett, hogy tudsz vezetni, pláne ha jól is vezetsz. Bízzatok jobban magatokban!

Nem vezetnek jobban. Bemesélik a nőknek, így a nők tudatalattijára hatnak.

Ajánlott cikkek