Egyéb kategória

Hallgassatok sok zenét, hogy egészségesebbek legyetek!

Ó, ha tudnátok, mennyire imádok zenét hallgatni! És ha tudnátok, milyen kitartóan vonyítok otthon a tükör előtt, és mennyire nem megy az éneklés! De ez olyankor egyáltalán nem érdekel, mert boldoggá tesz. És jókedvet csinál, megmosolyogtat, és csak nevetek magamon, hogy milyen béna vagyok.
vous - 2015.08.15.
Hallgassatok sok zenét, hogy egészségesebbek legyetek!

Mert amellett, hogy a zene kikapcsol, boldoggá tesz, észrevétlenül oldja a feszültséget és csökkenti a stresszt. Tudományosan bebizonyították, hogy a klasszikus zene stimulálja az emberi méltóságot, és tudósok szerint növeli az életbe vetett hitet. A romantikus zene álmodozást eredményez. Ilyenkor az agyunk jobb agyféltekéjét használjuk, és a kreativitásunkat is feljeszthetjük. Azokat a boldog dolgokat, amiket ilyenkor elképzelünk, meg is tudjuk valósítani.

A lassú és szomorú zenék csökkentik a pulzusunkat, a légzésünket, és a normális alá vihetik az életműködésünket. Ezzel szemben a gyors ritmusú számok felpörgetnek, és növelik az életfunkciók aktivitását – tettre készek leszünk. Ha a tenger hullámzását hallgatjuk, megszabadulunk a napi terhektől, a meditációs zene pedig ellazít.

Forrás:
Pixabay

Milyen hatással van a zene a szervezetünkre?

  • Csökkenti a vérnyomást

  • Csökkenti a stresszt

  • Kikapcsolja az agyunkat

  • Megnyugtat
  • Boldoggá tesz

  • Néha meg elszomorít…
  • …de attól még imádunk zenét hallgatni!

Hallgassatok minél több zenét, mert épít, fejleszt, és egyszerűen csak jó hatással lehet rátok.

Ha pedig egy szomorú szám következik a lejátszási listátokon, ne kapcsoljátok el, hallgassátok végig, és hagyjátok, hogy egy kicsit magatok alá kerüljetek. Olyan is kell néha.

Ajánlott cikkek