Egyéb kategória

Szájrapuszi a gyereknek – van, aki szerint ez túl szexuális

Egy nő életének legszebb ajándéka, hogy születik egy egészséges kisbabája. Ilyenkor pedig hogyan máshogy tudná kifejezni óriási szeretetét, imádatát, büszkeségét, mintsem úgy, hogy szétpuszilgatja és csókolgatja a gyerekét? Aztán ez a szokás évekkel később is megmarad.

vous - 2015.08.21.
Szájrapuszi a gyereknek – van, aki szerint ez túl szexuális

Fogós kérdés, tudom. Valószínűleg én is ezt csinálnám, ahogy mindenki más is. Szerintem ezzel nincs is semmi baj. Viszont egy gyermekpszichológus szerint a száj erogén zóna, és könnyen megzavarja a gyerekeket. Dr. Charlotte Reznick arra figyelmezteti a szülőket, hogy bár a szájrapuszi egyszerű módja az anyai szeretet kimutatásának, ösztönző is lehet a gyerek számára, de negatív hatásai ugyanúgy lehetnek.

A The Sunnak adott interjújában arról beszélt, hogy a csók szexuális töltetű, és az egyik legromantikusabb tevékenység, amit apa és anya egymással csinál. Ez a gyerekekben pedig felvetheti a kérdést, hogy miért csinálják velük ugyanazt, amikor ez a felnőttek szokása. Dr. Charlotte Reznick szerint ez a fajta viselkedés valahogy így csapódik le a gyerekekben:

Ha anyu megcsókolja apát a száján, és fordítva, akkor mit jelent az, amikor én, mint kislány vagy kisfiú, megcsókolom a szüleimet?

Ez a feltételezés persze több sebből is vérzik; más pszichológusok teljesen elutasítják a gondolatot. A klinikai szakpszichológus Sally-Anne McCormack szerint egyáltalán nem baj az, ha a szülő és a gyerek „csókolóznak”, ugyanis ez semmiben nem befolyásolja vagy zavarja a kicsiket.

Engem ez az állítás egyáltalán nem győzött meg. Tuti, hogy szét fogom csókolgatni a gyerekemet. Legalább addig, ameddig hagyja, és nem lesz neki ciki, hogy puszit kell adnia az anyukájának.

Ajánlott cikkek