Világ

„A kilencvenes évek testépítői hullanak, mint a legyek” – Y diagnózis riportja a gyúrásról

Az évek alatt rengeteg tanár és szülő keresett meg minket, hogy az alkohol és a drogok mellett egy új problémát látnak csúcsosodni, ez pedig a mértéktelen kondizás. Legújabb filmünk a gyúrótermek világába kalauzol személyes véleményeken és történeteken keresztül.

vous - 2015.08.21.
„A kilencvenes évek testépítői hullanak, mint a legyek” – Y diagnózis riportja a gyúrásról

Évek óta készítünk televíziós műsorokat, videoklipeket, online promóciós anyagokat. Általános és középiskolásoknak szóló prevenciós sorozatunk első részét 2012-ben publikáltuk. Szerettünk volna egy olyan dokusorozatot készíteni, amelyet örömmel néznek a fiatalok, hiszen róluk szól, ők szerepelnek benne. Szerencsére be is indult az első rész, amelynek központi témája az alkoholfogyasztási szokások voltak.

Néhány nap alatt tízezres nézettséget értünk el vele, és nem sokkal később azt vettük észre, hogy szülők és tanárok is örömmel nézik a videókat, mert kicsit jobban belelátnak a gyerekeik, tanítványaik világába.

Nem sokkal az első epizódok után meghívtak bennünket a Digitális Nemzedék Konferenciára, ahol a téma iránt érdeklődő tanároknak mutatták be kezdeményezésünket.

Az előadást követő beszélgetések során kiderült, hogy a pedagógusoknak valóban nagy fejfájást okoz, miként vezessék le a prevenciós órákat.

Kifejezetten örültek ennek a filmnek, mert jó vitaindítónak vélték a tanárok, a következő hetekben több budapesti iskolába is meghívtak minket, hogy vetítsük le a filmet, majd beszélgessünk a diákokkal. Olyan is volt, hogy az osztályfőnök kiment a teremből, hogy könnyebben megnyíljanak a srácok.

Az alkohol sorozatot egy hosszabb epizód követte, melyben egy keményebb téma, a drogozás állt a középpontban – ezt itt a VOUS-n már láthattátok.  

Új filmünk a Vasember nap kapcsán a gyúrásról, a mértéktelen kondizásról, a doppingolásról szól.

Objektum doboz