Egyéb kategória

Anakin vagy Khaalesi – így is hívhatják a gyerekedet, ha Amerikában élsz!

Sosem felejtem el, mikor távolsági buszon közlekedve két cuki kisgyerek édesanyja rászólt a rosszalkodó gyerekeire: „Lorenzo, Esmeralda, bírjatok magatokkal!” Na igen, pont annyi idősek voltak, hogy éppen beleszülettek a nagy szappanopera-kultuszba. Szegények.
vous - 2015.08.23.
Anakin vagy Khaalesi – így is hívhatják a gyerekedet, ha Amerikában élsz!

Sosem értettem ezt a gondolatmenetet, hogy ha sorozat- vagy filmfüggő valaki, akkor a gyerekére aggatja valamelyik szereplő nevét. De ki vagyok én, hogy ezt megítéljem, hiszen így van, és kész.

Angliában a Trónok harca rajongói vívják a nevek háborúját, hiszen csak úgy terjednek a frissen született Khaalesik, Tyrionok és Aryák. A legújabb felmérések szerint azonban Amerikában is akad egy-két fanatikus sorozatrajongó. Itt ugyanis a sötét és világos oldal toboroz magának erőket. Az 1000 legnépszerűbb babanév között szerepel többek között az Anakin és a Luke is. Habár az Anakin „csak” a 957. lett, így is 218 ilyen nevű baba fogja hamarosan ellepni az amerikai óvodákat. 

Reméljük, azért a két oldal egyensúlyban marad. 

Természetesen nem kell a tengerentúlra menni, ha furcsaságokról akarunk hallani. Kis hazánkban ugyan a szappanoperák ideje lejárt, helyettük az olyan gyümölcsnevek lettek felkapottak, mint a Málna és Eper, sőt újabban már olyan neveket hallunk egyre gyakrabban, mint Őzike, Galamb. Talán beköszöntőben lenne az állatnevek korszaka?

Ajánlott cikkek