Egyéb kategória

6 típus, akivel mindenki találkozott már chatelés közben

Sziasztok, sziasztok! Ne mozogjatok nagyon ezen a buszon, sok a lelógó kábel. Ne ijedjetek meg, azért halálra nem ráz, csak kicsit csíp, de van életbiztosítás a szerződésükben, mikor befizettétek az útidíjat, aláírtátok azt is. Na, üljetek le, indulunk, üdvözlök mindenkit a Chatjáraton, hamarosan megismerjük a Chatablakok emberfajait. Ne morogjatok, biztonságban lesztek, ha mégsem, akkor már úgyis mindegy. Á, látjátok, ott az első, milyen LOL-fejet vág.

vous - 2015.08.24.
6 típus, akivel mindenki találkozott már chatelés közben

1. Emojikusz messangerikusz

Jól látjátok, mindene emoji. Az érzelmeit nem tudja szavakban kifejezni, csak emotikonokban, gifekben, emojikban, képekben. Ha vele chateltek, akkor kössétek fel a gatyátokat, mert nehéz vele felvenni a gifversenyt, ráadásul sokszor vissza kell tekernetek a chatablakban, hogy a sok mozgókép között megtaláljátok a szöveget is. Egyébként mókás fazon, azt nem tudni, honnan ered ez a függősége, talán túl sok képeskönyvet nézegetett gyerekkorában, talán vizuális típus, de az is lehet, hogy csak szimplán nem szeret írni, vagy nincsen mondanivalója.

2. Körleveles mimóza

Mindig mozgásban van, és mindig küld egy idézetet, egy továbbítandó körüzenetet, amit semmiképpen nem szakíthattok meg, mert különben nem szeretitek őt,

vagy örökre magányra lesztek kárhozatva, mert a szerelem nem kopogtat majd az ablakotokon. Csak. Mert. Nem. Küldtétek. Tovább.

3. Elérhetetlen

Ő valahogyan soha nem találja meg a chatablakot, sőt, félő, hogy a laptopot sem. Az üzenetetekre várhatóan hetek múlva válaszol, mindig van magyarázata, a bocsánat gyakori szó a T9-es billentyűzetén, de egyébként jó fej. Ha eléred.

4. Munkakerülő chatfüggő

Aki a céges chatet használja arra, hogy elüsse az időt valamivel munka helyett. Mindig van kérdése, mindig történik vele valami, és többnyire titeket is rávesz, hogy ebédeljetek együtt kicsivel előbb, és érjetek vissza kicsivel később. Munka helyett meg beszélgessetek inkább vele.

Bármennyi időt tölt is chateléssel, nem rúgják ki. Sose. Elképesztő.

5. A minimalista

Aki csak kényszerből használja a chatet, és nem érti, mi a jó benne. Ha csevegésre vágytok, nem ő lesz az emberetek, mindenre egyszavas válaszai vannak: Aha. Oké. Délután. Rendben. Igen. Nem. Inkább felhív benneteket, és lebeszél veletek egy időpontot egy fröccsre, vagy dob egy e-mailt.

6. 0–24

Mindig mindenhonnan ír, a nap minden órájában, percében. Akkor is, ha eszik, ha főz, ha tanul, ha dolgozik, és igen, akkor is, ha a vécén ül. Mindenről tudtok, ami vele történik, az sem zavarja, ha láttamoztad az üzenetét, és nem reagálsz, belőle dől minden: betű, gif, link, emoji. Lényeg, hogy elnyelje a világháló a mondanivalóját, és szemekre találjon valahol.

Üdv, drága Utasok, mára ennyi. Több faj most nincs, ha találunk, befogjuk, és befizethettek egy körre megint. Ha pedig veszélyes példányt láttok valahol, hívjátok a chat-sintér szolgálatot a #chatvírus kódon! Remélem, jót szórakoztatok, szabad a leszállás!

Ajánlott cikkek