Egyéb kategória

Gyöngyöktől a csipkéig – Íme 2016 esküvőiruha-trendjei!

A nyárral együtt az idei esküvőszezon is a végéhez közeledik, így sincs azonban megállás. Itt az ideje, hogy a házasodni készülő menyasszonyok beszerezzék a hőn áhított ruhát. Azt a bizonyos ruhát, amit már hónapokkal a nagy nap előtt be kell szerezni, amibe azonnal bele kell szeretni, és amitől minimum azt várjuk, hogy a vőlegényt meghassa a násznépet meg ámulatba ejtse. De milyen is lesz jövőre a trendi menyasszonyi ruha? Ennek jártunk most utána!

vous - 2015.08.25.
Gyöngyöktől a csipkéig – Íme 2016 esküvőiruha-trendjei!

Hófehér vagy krémszínű? Letisztult vagy habos-babos? Körmendy-Szomoru Kata menyasszonystylist segítségünkre volt, és kiderítettük, mi lesz pontosan a divat 2016-ban!

Királylányostól az egyszerűig

Úgy tűnik, jövőre tovább fog erősödni a kettősség az esküvői divatot illetően. Már idén is láthattuk, hogy a habos-babos, királylányos ruhák mellett közkedvelt darabok a letisztult, egyszerű fazonok is. Jó hír tehát, hogy szinte csak az egyéni fantáziánk szabhat határt.
A nagy szoknyás, díszes, királylányos ruhák mellett egyre nagyobb teret hódítanak a test vonalát szigorúan követő, lágy kidolgozású ruhák, vagy a minden díszítettségtől mentes, szinte minimalista modellek is. A csipke jövőre is tovább hódít, de mellette egyre több helyen jelennek meg a rusztikusabb, zsinóros alapú csipkék.

Forrás:
Anna Campbell

Gyöngy és kristály minden mennyiségben

2016-ban a királylányos és a letisztult, egyszerű modellek mellett a vintage ruhákkal is találkozhatunk. Ezekre jellemző a lágy kidolgozás, amelyet különleges gyöngyözött és kristályokkal kivarrt csipkékkel díszítenek. Emellett nem meglepő, ha azt mondjuk, hogy a ruha maga az ékszer!

Forrás:
Anna Campbell

Virágkoszorú nem csak a hétköznapokra!

Fesztiválokra, nyári bulikra eddig is tökéletes kiegészítő volt egy virágkoszorú vagy épp virágos hajpánt, most azonban az esküvők világában is visszaköszön majd. Egyre népszerűbb az élő virág a menyasszonyok körében is. Leginkább a rusztikus, szabadtéri esküvők hangulatához illik. Ha pedig összekötjük a habos, királylányos ruhát egy koszorúval, máris a tündérvilágban érezhetjük magunkat!

A statement nyakláncok az esküvőket sem kerülik el, ugyanis az igazi trendi menyasszony inkább egy látványosabb ékszerrel vagy akár bizsuval ékesíti ruháját. Aki pedig nincs kibékülve a nagy nyakláncokkal, bátran helyezze a hangsúlyt a fülére, és válasszon hangsúlyos fülbevalót. Az ékszerek mellett más kiegészítőkkel is feldobhatjuk a szettünket; a romantikus vintage esküvők hangulatához tökéletesen passzolhat akár egy csipke- vagy necckesztyű. A lazább, kötöttségektől mentes esküvőkhöz pedig különböző fejdíszekből választhatnak a menyasszonyok.

Forrás:
Anna Campbell

De mi legyen a fátyollal?

A fátyol változatos formájának és fazonjának köszönhetően bátran állíthatjuk, hogy valószínűleg sosem fog kimenni a divatból. Legyen szó rövid, visszafogott fátyolról vagy hosszú, díszesről, bármelyik viselhető jövőre is. Fontos azonban a hossz- és fazonválasztásnál figyelembe venni a ruha stílusát, sziluettjét, az arcformát és a frizurát is! A fátyol fontosságát Kata is megerősíti:

Én szoktam javasolni a menyasszonyoknak a fátylat, hiszen azt csak és kizárólag az esküvőnkön viselhetjük.

 

Forrás:
Anna Campbell

Jönnek a virágminták!

A már említett csipke és rusztikus csipke mellett előtérbe kerülnek a gyöngyökkel, kristályokkal kivarrt, szinte háromdimenziós anyagok. A már önmagukban mintás anyagok mellett jövőre divatba jönnek a virágmintás esküvői ruhák is, amik különlegessége, hogy általában kézzel festett, tiszta selyem alapanyagok felhasználásával készülnek.

Reméljük, ti is kedvet kaptatok a mesés ruhák láttán, én biztosan! Forduljatok bátran Katához, aki nemcsak öltözködési és stílustanácsadással lát el a nagy nap előtt, de a ruhaválasztásban is segítségetekre lesz. Keressétek Facebookon vagy a Menyasszony Stylist oldalon!

Az álomszép ruhákat Anna Campbell és Romona Keveza tervezte. 

Ajánlott cikkek