Egyéb kategória

Már hivatalos: nőuralom van

Ti gondolkodtatok már azon, mi lesz, ha egyszerűen nem találjátok meg a párotokat? Hogy olyan, mintha nem létezne számotokra megfelelő férfi? Most attól félhetünk, hogy ennek van alapja.
vous - 2015.08.28.
Már hivatalos: nőuralom van

Olvastátok már Robert Merle Védett férfiak című könyvét? Egy olyan világról szól, ahol a nők teljesen átveszik a hatalmat. A történet valamikor a nyolcvanas években játszódik az Egyesült Államokban, ahol egy képtelen helyzet állt elő: egy ismeretlen vírus pusztít, ami halálos minden nemzőképes férfira.

Na, azért itt még nem tartunk, de kiderült, hogy a legtöbb országban több nő él, mint férfi. Mindenesetre fura belegondolni, hogy milyen lenne a világ nélkülük…

Maps on the Weben egy nagyon érdekes képet osztottak meg arról, hogy mely országokban vannak többen a nők, és melyekben a férfiak. Színekkel ábrázolják, hogy hány férfi jut száz nőre. Nézzétek csak a térképet, a színek magukért beszélnek!

Ami azonnal látható, hogy többen vannak a nők, mint a férfiak, a térkép nagyobb része kék. 

Úgy tűnik, mi nők jobban bírjuk a hideget, mivel északon igencsak átvették a hatalmat a csajok! Kínában azért érdekes, hogy több a férfi, mert ott a házaspárok csak egy gyereket nevelhetnek. A társadalmi normák pedig „értékesebbnek” tartják a fiúgyermeket, ezért sokan mindent elkövetnek azért, hogy ne legyen lányuk.

Afrika déli részén nem lepődtünk meg, már korábban is megírtuk, hogy Kenyában van egy külön falu, ahol csak nők és gyerekek élnek, és férfiak be sem tehetik a lábukat. És ahol a legnagyobb a férfiuralom: az ország, ahol a nők csadorban járnak, Szaúd-Arábia.

De mi a helyzet Magyarországon?

Magyarországon 90-95 pasi jut 100 nőre. Aminek egyrészt örülünk, mert végül is nőuralom van, másrészt viszont egy picit megijedtünk attól, hogy nem jut nekünk elég férfi. Szóval csapjatok le a pasikra, mert nincsenek elegen!

Azt tudjuk, hogy alapvetően több fiú születik, mint lány. De akkor mi lehet a „nőuralom” oka?

Talán az játszhat közre, hogy nagyjából azokban az országokban él több férfi, ahol alacsony az átlagéletkor és sok gyerek születik. Azonban mivel a nők általában tovább élnek, az elöregedett társadalomban „átveszik az uralmat” a férfiak felett. Szóval a kislányoknak üzenjük: ne aggódjatok, majd fordul a kocka!

Ajánlott cikkek