Egyéb kategória

Ezeket egyétek, ha gyönyörű bőrre vágytok

A pattanásokat számos tényező okozhatja, amiket sajnos nem tudunk befolyásolni, például a genetika, a kor és a nem. Azonban van egy dolog, ami segíthet: a diéta. A megfelelő ételek csodákat tehetnek a bőrötökkel!

vous - 2015.08.27.
Ezeket egyétek, ha gyönyörű bőrre vágytok

Ha az alábbi nyolc ételt rendszeresen beépítitek az étrendetekbe, akkor könnyen elérhetitek, hogy tiszta és üde legyen a bőrötök. Ha eddig nektek is megkeserítették az életeteket a pattanások, most fellélegezhettek, mert ezeknek az ételeknek magas a gyulladáscsökkentő hatása, amitől ráadásul fiatalabbnak is fogtok kinézni – olvasható a mindbodygreen.com-on.

Zsíros halak

Szardínia, makréla és lazac – ezek mindegyike tartalmaz ómega-3 zsírsavakat, melyek segítenek leküzdeni a gyulladást. Fogyasszátok őket néhány alkalommal egy héten, és meglátjátok, milyen tiszta lesz a bőrötök!

Erjesztett ételek

A savanyú káposzta vagy a joghurt egyensúlyt teremt a bélrendszerben, ami az egészséges test egyik alapfeltétele. Egyetek erjesztett ételeket heti 2-3 alkalommal!

Zöldfűszerek

A petrezselyem, a bazsalikom és a zsázsa nagyon sok vitamint tartalmaz, ami nélkülözhetetlen eleme az egészséges bőrnek. Ezek a zöldek akkora vitaminbombák, hogy elég belőlük naponta egy kis maréknyi az ételetekre.

Élesztő

A B-vitamin elengedhetetlen az optimális bőr fenntartásához, segít megtartani a nedvességet és képes harcolni a bőrpír ellen. Az étkezési élesztő komplex B-vitamin-forrás, (tiamin, folsav, B-6 vitamin és niacin), így csodákat művelhet a bőrötökkel!

Fokhagyma

A nagy mennyiségű allicin (egy vegyület, amely antibakteriális és antimikrobális tulajdonságokkal bír) miatt a fokhagyma mestere a pattanások elleni harcnak. Ez is tele van antioxidánsokkal, amik fiatalítják és bársonyosan simává varázsolják a bőrötöket, tehát csökkentik a gyulladást és serkentik a véráramlást is.

Zöld tea

A zöld tea polifenolokat és katekint tartalmaz, amik erős antioxidánsok, melyek fenntartják a bőr egészségét. A legjobb, ha 2-3 csészével isztok belőle naponta. Ez megakadályozza a pattanások kialakulását, és megnyugtatja a fáradt szemeket.

Dió

Sok benne az ómega-3, valamint antioxidánsokat tartalmaz, ezért a dió a bőrötök legjobb barátja. Adjatok egy maroknyit mindennap a salátátokhoz vagy a müzlitekhez akár nyersen, esetleg pirítva.

Cink

A cink segít szabályozni a hiperaktív faggyúmirigyeket. Egyetek naponta tökmagot, baromfit, halat vagy sovány vörös húsokat!

Ajánlott cikkek