Egyéb kategória

Törölni, tiltani vagy csak elengedni – Mit csináljatok az exetekkel a Facebookon?

Szakítás után az első nehéz lépés az, hogy a telefonunkból kitöröljük a közös képeket. Aztán a szerelmes SMS-eket, az üzeneteket, e-maileket, meg úgy nagyjából mindent, amiről eszünkbe juthat az a bizonyos személy. De mi legyen a Facebookkal vagy az Instagrammal? Maradjon az ismerősünk? Nézzük végig, ahogy új szerelembe bonyolódik? Nehéz helyzet.
vous - 2015.08.31.
Törölni, tiltani vagy csak elengedni – Mit csináljatok az exetekkel a Facebookon?

Ti letörlitek őket, vagy hagyjátok, hogy szenvedve nézzék az adatlapotokat a féltékenységtől? Az  a helyzet, hogy szakítás után mindenki nyitni kezd a világ felé. Eljárunk bulizni, mozizni, felkeressük a régi ismerőseinket és ami a legjobb: be is csekkolunk velük. Csak azért, hogy az egész világ (főleg az exünk) lássa, milyen boldogok vagyunk. Igen ám, de választhatjuk azt is, hogy az életünk egyetlen rezdülését se osszuk meg volt szerelmünkkel, se direkt, se indirekt módon.

Letörölni?

Ha rossz viszonyban váltatok el és látni sem akarjátok, akkor talán a legjobb megoldás, hogy törlitek az ismerőseitek közül. Egy idő után a féltékenységetek már az őrültség szintjét súrolhatja, főleg, ha az exeteknek új barátnője lett. Aztán egyik reggel azon kapjátok majd magatokat, hogy a saját adatlapotok helyett inkább a csaj képeit bámuljátok. Lecsekkoljuk, keressük a hibát, követjük az életét és a leggázabb, mikor ismerősnek jelöljük. NE!

Letörölni és letiltani?

A kedvenc kombóm. Néha azon kapom magam, hogy a letiltott emberek listája hosszabb, mint az ismerőseimé. Hogy miért? Nem tudom. Az exeimmel mindig olyan viszonyban sikerült elválnom, hogy hasonlót inkább nem kívánnék senkinek. Egyrészt azért, mert megbántottak, másrészt pedig nem akarok tudni róluk. Ami volt, az volt, tartott, ameddig tartott, de ennyi. Persze gyengébb pillanataimban azért feloldom őket és igen, néha újra ismerősnek jelölöm valamelyiket.

Inkább engedd el a témát…

Az, hogy az ismerősöd, nem jelenti azt, hogy csak az ő posztjai fognak megjelenni a hírfolyamban. És azt sem jelenti, hogy feltétlen rá kell keresnetek és végig kell néznetek az adatlapját. Tudom, hogy nehéz és furdal majd titeket a kíváncsiság, le akarjátok csekkolni az életét, örültök, ha egyedül maradt és nyilvánosan szenved nélkületek. De ugye tudjátok, hogy ezzel ti is megrekedtek és nem tudtok továbblépni?

Lányok, az van, hogy ne legyetek gázak. Próbáljatok meg felülkerekedni a büszkeségeteken és félretenni a féltékenységeteket. Ha pedig nagyon érzitek, hogy be kell írnotok a keresőbe az exetek nevét, inkább a VOUS-t keressétek és olvassatok minket!

Ajánlott cikkek