Ilyen az, amikor egy gyerek életében először lát színeket

Hamvas rózsaszín, tűzvörös, türkizkék – ahogy leírom ezeket a színeket, rögtön meg is jelennek előttem. Csodálatosak, mint az összes többi. Valószínűleg el sem tudnánk képzelni, milyen érzés lenne, ha soha nem láthatnánk őket. Azonban Luke, egy színvak kisfiú azt sem tudta elképzelni, hogy egyáltalán mik azok a színek. Mostanáig.

Egy új találmány, az EnChroma napszemüveg képes arra, hogy megmutassa a színeket azoknak, akik eddig nem láthatták őket – írja a hellogiggles.com. Igaz, nem olcsó, de látni egy kisgyerek arcát, amikor felfedezi a színek világát, egyszerűen felbecsülhetetlen. Nem bírja abbahagyni az ámuldozást, eláll a lélegzete, hirtelen azt sem tudja, hova nézzen.

És pontosan ezek azok a videók, amik emlékeztetnek minket arra, hogy mennyi apró csoda van körülöttünk, amiket ebben az őrült, rohanó világban már észre sem veszünk. 

A színek – ahogy azt már korábban megírtuk – nemcsak a tájékozódás és a megkülönböztetés miatt fontosak, hanem azért is, mert képesek befolyásolni a hangulatunkat. Vajon a kisfiú is érzi ezt?