Egyéb kategória

Így legyetek „analógok”!

A digitális világ számára lassan olyanok vagyunk, mint egy nonstop üzlet. Mindig nyitva állunk a világ előtt, és nem fordítva. A folyamatos elérhetőség miatt szinte terrorban tart a telefonotok? Ne aggódjatok, eljött a Facebook-böjt napja!
vous - 2015.09.05.
Így legyetek „analógok”!

Minden csipog. Csipog a telefon, a laptop, a tablet, és most már az agyatok is. Akkor is csipogást vagy rezgést hallotok, amikor nem történik semmi. A reggelek mindennap ugyanúgy időjárás-, majd e-mail ellenőrzéssel indulnak, mintha bármi halaszthatatlan történt volna hajnali 4 órakor. De nem történt semmi. Olyan ez, mint egy soha véget nem érő digitális ördögi kör. A telefont sosem, esetleg nagyon ritkán kapcsoljátok ki, akkor is csak ha kérik. Ha magatokra ismertetek, ideje odafigyelni erre! Most pedig megmutatom, miket tehettek a digitális böjtért!

Néhanapján szedjétek elő a régi Nokia 3210-est. Egyrészt jó móka ezen a billentyűzeten SMS-t írni, és a kígyónál jobb játékot azóta sem csináltak, ezt tudjuk mindannyian. Másrészt rá lesztek kényszerülve arra, hogy telefonáljatok, és ne chateljetek. Az összes ismerős, akinek eddig Facebookon dobtál egy üzit, de ő el sem olvasta, most a meglepődöttségtől fel fogja venni a telefont. Nem lesz nálatok GPS? Húha! Ha kerestek egy utcát, vagy a gyűrött térképre szorultok, vagy egy másik ember segítségére. Ki tudja, lehet, egy digitálisböjt-napon ismeritek meg az igazit?

Forrás:
Pixabay

A világ fejlődik. Lehet, hogy gyorsabban, mint arra fel vagyunk készülve, ezért nagyon fontos tájékozottnak lenni. Az információ egyre nagyobb értékkel bír, de egy kis kikapcsolódástól (!) még nem gyártottak kevesebb okostelefont.

„Kapcsold ki magad, néha pihenj, az nem árt soha!
Lélegezz mélyen, angyal a vadonban.”

Címkék: #facebook #telefon
Ajánlott cikkek