Egyéb kategória

Szépüljetek a gyümölcsök királynőjével!

A szőlő az egyik legközkedveltebb gyümölcs, ami nem is csoda, hiszen amellett, hogy szuperédes csemege és finom borok készülhetnek belőle, a szépségápolásban is jeleskedik. Tartsatok velünk, és szépüljünk együtt szőlővel!

vous - 2015.09.06.
Szépüljetek a gyümölcsök királynőjével!

Kozmetikázzunk!

A szőlő sokféle kozmetikumban megtalálható, ami nem meglepő, hiszen magas antioxidáns-tartalma mellett gyulladáscsökkentő hatással is rendelkezik. Ezek mellett a jó tulajdonságai közé sorolhatjuk magas C-vitamin-tartalmát is, ami hozzájárul a bőr szépségéhez. Ráadásul szinte minden része felhasználható: a gyümölcs húsa, nedve, de magja is egyaránt jó különböző kezelésekre. A jó hír pedig, hogy a szőlőmagolaj nem válogat! Minden bőrtípusra kiválóan alkalmazható, de nézzük csak, mire is jó egész pontosan!

Állítsuk meg az öregedést!

A C-vitamin-tartalma és a benne lévő antioxidánsok miatt óvja a bőrt az öregedéstől és a szabad gyökök okozta korai ráncosodástól. Emellett rendszeres használata segít formálni a bőrt és csökkenti a ráncok kialakulását.

Így használjátok pakolásként:

  • Pépesítsetek össze néhány kimagozott szőlőt
  • Körkörös mozdulatokkal masszírozzátok be a bőrötökbe
  • Hagyjátok rajta 20 percig, majd öblítsétek le

Nem álom a puha bőr

A szőlőmagkivonat E-vitaminban gazdag, emiatt különösen ajánlott bőrápoláshoz. Amellett, hogy segít megtartani a bőr nedvességét, a bőrbe radírozva eltávolítja az elhalt sejteket, ezáltal egészségesebbé és puhábbá is varázsolja. Ráadásul hidratálóként sem utolsó!

Vége az egyenetlenségnek

A zöld szőlő a legjobb az egyenetlen bőr kezelésére. Hogy hogyan? Így!

  • Facsarjátok ki egy adag zöld szőlőnek a levét
  • Vigyétek fel a bőrötökre, és hagyjátok rászáradni, majd ha ez kész, öblítsétek le

Viszlát, hegek!

A pattanások miatt megmaradt hegeket és sebeket tökéletesen eltünteti a zöld szőlő. A C-vitamin segít a sejtek regenerálódásában, ezáltal a hegek hamar elhalványulnak.

Így használjátok:

  • Törjetek össze egy adag szőlőt egy evőkanál timsóval és egy evőkanál sóval
  • Fóliázzátok be, és rakjátok a sütőbe negyed órára sülni
  • Kenjétek a levét az arcotokra, hagyjátok rajta 15 percig, majd öblítsétek le meleg vízzel!

Ilyen formában keressétek a boltok polcain

  • krém
  • pakolás
  • szérum
  • arctej
  • tabletta

Hajápolás

Forrás:
iStock

A szép, igényes és legfőképp egészséges haj fenntartása nem egyszerű dolog. Sőt mondhatni, fárasztó feladat. Számtalan problémával nézhetünk olykor-olykor szembe. Hol a korpával kell megküzdeni, hol a hajhullást szeretnénk megállítani. Ebben is segítségünkre lehet a szőlő. Természetes antioxidánsokat tartalmaz, serkenti a vérkeringést a fejbőrben, ezáltal ösztönzi a hajnövekedést. Mivel a szőlőmagolaj szagtalan, zöld, könnyű és nem zsíros, így könnyen beszívódik a fejbőrbe, a haj pedig puhává, fényessé és kezelhetővé válik.

Mondjatok búcsút a korpának!

Ha rendszeresen használtok szőlőmagolajat, akkor bizony hamar búcsút mondhattok a korpának. Ez ugyanis kiváló hidratáló, és segít eltávolítani a száraz darabokat a fejbőrről, továbbá javítja a vérkeringést is.

Elég a hajhullásból!

Az E-vitamin- és a linolsavtartalma miatt a szőlőmagolaj erősíti a hajhagymákat, ezáltal a hajszálak erőssé, egészségessé válnak. Ráadásul nemcsak a hajhullást állítja meg, de a töredezett, durva hajat is szebbé varázsolja.

Ha kedvet kaptatok az otthoni szépüléshez, akkor nézzetek szét az óceánok és az erdők mélyén is, ahol szintén szépítő hatású csodaszerekre bukkanhattok!

Ajánlott cikkek