Egyéb kategória

Így beszéljétek meg a kínos témákat a pasitokkal!

Egy párkapcsolatban mindig vannak olyan dolgok, amelyek igenis zavarnak a másikban, és meg is kell mondani, hiszen ha nem teszitek, csak gyűlik bennetek a feszültség, ami előbb-utóbb robbanáshoz vagy elhidegüléshez vezethet. Na de hogyan kell felhozni ezeket a kellemetlen témákat? Hát így!

vous - 2020.09.14.
Így beszéljétek meg a kínos témákat a pasitokkal!

Ne haverozz már annyit!

Igen, előfordul, hogy a párotok annyiszor megy el otthonról, hogy az titeket már zavar. Ilyenkor valószínűleg keveslitek a minőségi együtt töltött időt, esetleg azt érezhetitek, hogy nem vagytok elég fontosak neki. Ezt kell elmagyaráznotok a párotoknak. Ne essetek neki, hogy ne haverozzon, inkább mondjátok ezt: Amikor ilyen sokszor elmész a barátaiddal, nem érzem jól magam, hiányzol, szeretném, ha inkább itthon maradnál és velem lennél. És igen, bele kell mennetek abba a konfliktusba is, hogy a párotok azt mondja, márpedig ő elmegy. Ti kiborultok, de a szerelmetek ebből megtanulja, hogy nektek is vannak határaitok, hol is vannak ezek, és legközelebb azokhoz igazodik. Ha nem, akkor sajnos baj van.

Kompromisszumot is köthettek: rendben, aznap este menjen el egy görbe estére a barátokkal, de hétvégén töltsetek el egy közös programot együtt.

Egyedül szeretnék lenni.

Ilyen is van, mikor egy kis különlétre vágytok, hogy magatokkal foglalkozhassatok. Ezt olykor bántónak érezheti a párotok, azt hiheti, eltávolodtatok egymástól, nem elég fontos a számotokra. A megoldás pofonegyszerű: biztosítsátok róla, hogy szeretitek, és hogy a magatokra szánt idő hatását ő is megérzi majd, hiszen egy kipihentebb, boldogabb nőt kap maga mellé!

Segíts be a házimunkába!

Teljesen érthető, ha meló mellett szeretnétek, hogy a párotok is kivegye a részét az otthoni feladatokból, ám ezt ne vegyétek teljesen magától értetődő dolognak. Ne utasítgassátok őt, hanem kérjétek meg, hogy segítsen, mert úgy érzitek, ha egyedül viszitek a háztartást, nem marad időtök se magatokra, se rá. Ugye ő sem szeretne egy nyúzott csajt maga mellé? Kössetek kompromisszumot: amit az egyikőtök szívesebben vállal, az legyen az ő feladata, osszátok el úgy a dolgokat, hogy mindenkinek jó legyen. Szeretné, ha megsütnétek azt az isteni kakaós kalácsot? Akkor ő segítsen mosogatni. Nem olyan bonyolult ez!

A lényeg, hogy bármiről van szó, minden esetben vázoljátok a helyzetet, ami zavar benneteket, mondjátok el, hogy érzitek benne magatokat, és azt is vázoljátok, mi lehetne rá a megoldás. Ha negatív kritikát szeretnétek megfogalmazni, mindig egészítsétek ki pozitív észrevétellel is, így nem lesz sértődés a megbeszélés vége.

Ajánlott cikkek