Egyéb kategória

Mintákkal és jó szabású ruhákkal csaljatok le a hasatokból! És öltözzetek magabiztosabbnak!

A cím alapján azt várjátok, színtiszta divattippeket írtam, amelyek segítenek abban, hogy eltüntessétek a hasatokat. Most szólok: én írhatnék ilyeneket, de a fenti formában feleslegesnek érzem – mindjárt elmondom, miért –, nektek viszont az eltüntetés nem sikerülne. A hasatok ugyanis marad rajtatok addig, amíg ezen nem szertnétek változtatni. Előnyösebben, azaz magabiztosabbra öltözködni viszont addig is lehet.

vous - 2015.09.09.
Mintákkal és jó szabású ruhákkal csaljatok le a hasatokból! És öltözzetek magabiztosabbnak!

2015 nem egyszerű év. Nem volt egyszerű 2014 és 2013 sem. Sőt jó ideje nem egyszerű. Ömlik ránk, hogy tökéletesnek kell lennünk, hogy legyünk 0–24-ben retusáltak, ne legyen ősz hajszálunk, de egy mosolyráncunk se. Plasztikázott, szupervékony, izmos nők néznek ránk bármelyik női magazinból, és néztek ránk öt vagy tíz éve is. Miközben tudjuk, hogy a média így hat ránk, a média hat ránk.

Aztán nemrég megjelentek a plus size modellek, akik igazából sokszor nem is plus size-ok, csak a divatipar számára. Kicsit szélesebbek és kicsit vastagabbak ugyan, mint a 34-es vagy 36-os méretű nők, de a magazinokat lapozgatva vagy a kirakat előtt állva nem az csúszik ki a szánkon, hogy ők plus size-ok. Inkább az: teljesen átlagos testalkatúak, viszont tényleg GYÖNYÖRŰEK. Retusálatlanul is. (Végül is modellekről van szó.)

Forrás:
ASOS

Itt még nincs vége, mert a plus size szót nemcsak a divatipar kezdte használni, hanem a felkapott plus size címke alatt aztán már-már túlsúlyosnak mondható (kivételek mindig vannak) bloggerrek hirdettek divatforradalmat. Hatalmas önbizalommal biztatnak arra, hogy hordjatok nagyobb hassal is hasvillantós crop topot, testre tapadó ruhát vagy éppen keresztben csíkos felsőket.

Úgy, ahogy ők.

Azért ha jobban megnézitek őket, a legsikeresebbek közülük is nagyon arányos nők. És a kulcs valahol ebben rejlik: az arányosságban.

Forrás:
http://gabifresh.com/

Bármilyen stylistképzésre elmentek – ahogy én is tettem valamikor –, megtanulhatjátok, hogy a legkellemesebb látvány a homokóra testalkat. Ahogy az arc esetében is egy bizonyosat: a szép, szimmetrikus vonásokat szereti a szemünk. (Ezért látni a plus size modellek között is leginkább homokóra alkatú lányokat.)

Aztán ha kicsit dolgoztok a szakmában, vagy sokat beszélgettek olyanokkal, akik személyi stylistként dolgoznak, megtudhatjátok, hogy klasszikus homokóra testalkatú nőből tényleg kevés van, viszont sokkal többen takargatják magukat, mint kellene.

Mert egy jó szabásvonal itt, egy élénkebb szín ott, és máris kicsit homokórák lesztek mások szemében, rácsodálkoznak, milyen csinosak vagytok, ti magatok pedig önbizalmat nyertek.

Ilyen ötletek például, hogy viseljetek:

  • karcsúsító fehérneműt

Ez hasznos darab, de kérdés, hogy mennyire kényelmes, és milyen hosszú ideig érdemes viselni. Ebben a témában a szerkesztőségben sem jutottunk előre. Az biztos, hogy mindig a saját méretetekből vásároljatok (kisebbet soha!), és ne hordjátok állandóan.

Egyet viszont ne felejtsetek: a legjobb spandex a saját testetek. Lehet bármilyen nagy a hasatok, a combotok, ha mozogtok, a kötőszövetek erősödnek, nem lesztek annyira puhák. (Ez amúgy a vékony lányokra is igaz. Én például hiába vagyok karcsú, puha a fenekem és a combom, nem áll jól egyetlen tapadós ruha sem.)

Szerencsére van már olyan lap is, amelyik plus size modellel hirdeti a sportos életmódot.

  • olyan egyberuhát, felsőt, pulcsit, amelynek az oldala sötétebb, a közepe világosabb

Látszatra karcsúbb alakot eredményez. Ősszel ez a hatás elérhető blézerekkel, kabátokkal is.

Forrás:
https://instagram.com/curvy_claudia/
  • V nyakú felsőt

Nyújtja a nyakat, optikailag karcsúsítja a testet.

  • olyan anyagokat, amelyek vastagabbak, merevebbek, szóval kicsit összetartanak

Forrás:
https://instagram.com/emmisnicker/
  • vékonyabb anyagból olyan felsőket, amelyek egyszerre mintásak és ráncoltak

Így összezavarják a szemet.

Forrás:
https://instagram.com/curvy_claudia/
  • sötétebb blézereket, kardigánokat

Szigorúan nem összegombolva.

Forrás:
https://instagram.com/curvy_claudia/
  • hosszirányú vagy aszimmetrikus mintákat

Forrás:
https://instagram.com/emmisnicker/
  • egy izgalmas cipőt, nyakláncot, gyönyörű sminket

Az fogja érdekelni az embereket, nem a hasatok.

Forrás:
https://instagram.com/curvy_claudia/

De mindezt csak akkor, ha ezeket is megfogadjátok:

1. Mindig olyan ruhákat vásároljatok, amelyek a ti méretetek. Ne az anyagmennyiséggel akarjátok elrejteni a hurkákat, hanem a színekkel, az anyagokkal és a szabásvonalakkal játsszatok.

2. Gondolkodjatok szettben, ne csak egyetlen ruhadarabban. (Ez amúgy mindenkinél igaz, nem csak nálatok.)

3. Próbáljátok fel mindig, amit megvesztek. Ha online vásároltok, mert így sokkal egyszerűbb jó plus size ruhákhoz hozzájutni, nézzetek utána, hogy milyen feltételekkel veszik vissza a nem megfelelő ruhákat.

Online vásárlás esetében soha ne felejtsétek el: a plus size modellek homokóra testalkatú lányok, akik a fotózás ideje alatt valószínűleg olyan fehérneműt viseltek, amely összetartotta kicsit őket. Lehet, hogy a modell alkatán tök jól áll az a fényes anyagú, testet követő felső, de – néhány szerencsés esetet kivéve – lehetetlen, hogy rajtatok is olyan tökéletes lesz majd.

Olyan nehéz ezeket nem elfelejteni, ha meglátunk egy szép ruhát. Viszont a megspórolt pénzből telik egy szuper ékszerre vagy új sminkcuccra.

A divat pedig legyen játék. Viseljetek olyan összeállítást, amelyben igazán önmagatok lehettek. Ha ez a hasvillantásról szól, legyen! A lényeg: inspirálódjatok, és mindig teszteljétek az összhatást a tükörben, mielőtt az utcára léptek.

Ajánlott cikkek