Egyéb kategória

Egy csomó mindent tanulhattok abból, ha meztelenül vagytok, ahol lehet

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én elég szégyenlős vagyok, ha a ruháim ledobásáról van szó. Emlékszem, mikor Pesten először mentem edzőterembe, meglepődtem, hogy a nők mennyire fesztelenül vetkőznek le egymás előtt, és közben még beszélgetnek is egymással. Beletelt egy kis időbe, míg ezt megszoktam, de megérte.

vous - 2015.09.13.
Egy csomó mindent tanulhattok abból, ha meztelenül vagytok, ahol lehet

Nem mondom, hogy simán ledobom a textilt egy wellnesshétvégén, de megértettem, miért jó meztelenül élvezni az életet. Bevallom, én még strandon is ráparázom néha a bikiniviselésre, de a szaunában el tudom engedni magam, mert akkor valahogyan átkattan az ember egy másik üzemmódba, mikor egyszerűen csak van és létezik.

Egyes szaunákban ugyanis kötelező a meztelenség, a lepedő is csak a fülkék között használható. Bár én egy idő után feladtam, mert a vizes testemre úgy rátapadt az anyag, hogy nem volt semmi értelme sem. Viszont megtanultam néhány dolgot, míg a csupasz testeken vándorolt a tekintetem.

A tökéletes csak illúzió

Forrás:
flickr/seanjconnolly

Ez végre nem retusált, hanem igazi szépség. Láttam, hogy másoknak is van narancsbőre, csíkja, hája. És nem feltétlenül kezdtem azt gondolni, hogy ez csúnya, inkább az az érzés hatalmasodott el rajtam, hogy ez olyan természetes.

Megszeretitek a testeteket

Minél több meztelen testet láttok, annál inkább reális képet kaptok a saját testetekről. Az, hogy megpihen a tekintetetek a másik hátán, karján, ne adj' isten mellén, természetessé válik egy idő után, elmaradnak a kritizáló gondolataitok, és ti is fesztelenebbül fogtok viselkedni. Elkezditek élvezni a saját testeteket, az pedig nagyon jó érzés!

Ruha nélkül a legkényelmesebb

TUDOM, hogy mind szerettek meztelenül flangálni otthon, ne is tagadjátok, abszolút megértem: nincs szorító ruha, bevágó bugyi és melltartó, és ugye egy csepp parfümben aludni a legkirályibb dolog a világon! Úgyhogy ha hazaértek, le a ruhákkal, ugráljatok kicsit a saját bőrötökben, igazi szabadságérzetetek lesz!

Kevesebb sminkre vágytok

Ha szeretitek és elfogadjátok a testeteket meztelenül, kevesebb késztetésetek lesz a sminkelésre is. Egyszerűen úgy vagytok jók, ahogy vagytok, ezen a smink nem változtat semmit.

Az öregedés nem feltétlenül rossz

A meztelen testek sokfélék: fiatalabbak, ráncosabbak, ruganyosabbak, szeplősebbek – vagy májfoltosabbak. Emlékszem, a nagyim keze tele volt apró kis barna foltokkal, és én sosem láttam még annál gyönyörűbb kezet. Ma már anyukám is kezdi felvenni a nagyi alkatát, foltjait, és tudom, ha nekem is lesznek, szeretni fogom őket. Az öregedés nem feltétlenül rossz. Az idő múlik, a fenék ereszkedik, a bőr ráncosodik.

Persze tenni lehet és kell is ellene, de ehhez hozzátartozik az is, hogy szeretjük és elfogadjuk.

Ajánlott cikkek