Egyéb kategória

100 év divat – Így fogytak ijesztően vékonyra a szépségversenyzők

A Miss America 1954-es bevonulózenéjének szövege úgy kezdődik: „ott van Miss America, ott van az ideál”. A zene azóta már nem része a versenynek, de az elültetett eszme, miszerint a szépségverseny nyertese az amerikai nők követendő példája, még mindig él. Íme egy gyors visszatekintés az ideálok múltjába!
vous - 2015.09.14.
100 év divat – Így fogytak ijesztően vékonyra a szépségversenyzők

A szépségversenyek arra törekedtek, hogy kiemeljenek egy nőt, a legszebbet, aki képviseli az eszmét, akiben megvan a szépség, a kifinomultság, a művészet és az intelligencia kombinációja. És persze az események egyik szerves része a fürdőruhás szépségversenyt is. Ezzel nincs is semmi baj, ám a PsychGuides rámutatott, hogyan változott a fürdőruha divatja és az ideális női test a szépségversenyek során. A változás pedig egy bizarr valóság irányába indult el.

Forrás:
PsychGuides

Ha végignézitek, ti is láthatjátok, hogy a ruha egyre többet mutat a testből, a nők pedig egyre vékonyabbak lesznek. Tudjuk, ezek a szépségkirálynő-jelöltek keményen megdolgoznak az alakjukért, de lássuk be, egyáltalán nem reális őket állítani szépségideálként egy olyan női társadalom elé, ahol a cél önmagunk elfogadása, és ahol – legalábbis az amerikaiakra vonatkozóan – igaz, hogy a nők többsége túlsúlyos.

Bevallom őszintén, sosem követtem a szépségversenyeket, és valahogyan kimaradt az életemből, hogy arra vágyjak, hogy úgy nézzek ki, mint az aktuális királynő. Ez persze nem zárja ki azt, hogy vannak, sőt sokan, akik igen. Úgyhogy én továbbra is csak azt mondom, nézzetek tükörbe, és

szeressétek azt, akit ott láttok.

Ajánlott cikkek