Egyéb kategória

Tippek, hogy egy újabb arcát lássátok Budapestnek

Mindegy, hogy most jöttetek Budapestre, vagy már itt éltek pár éve, mindig van mód, hogy rácsodálkozzatok hazánk fővárosára. Mikor ideköltöztem, sokat sétáltam, és listát írtam azokról a helyekről, ahonnan Budapest egy új arcát láttam meg.
vous - 2015.09.15.
Tippek, hogy egy újabb arcát lássátok Budapestnek

Persze, nem maradhatnak ki az olyan ikonikus dolgok, mint a Citadella, de ha ezeken az ismert placcokon túllépünk, még akad néhány hely, ahonnan érdemes megfigyelni a várost.

Metrók ajtaja mögül

Szeretem azt a szürreális világot, amit a föld alatti Budapest jelent számomra. A nyüzsgő emberek, olykor félig üres metrófülkék. Sajátos hangulata van annak is, ahogyan a megállók elsuhannak a szerelvény előtt. Ha legalább egyszer nem áll meg veletek a metró vaksötétben, nem éltetek igazán Pesten.

Sétáljatok át a hidakon!

Forrás:
tumblr/fenytkepezo

Nem egy hídja van Budapestnek, és mindegyikről másképp látszik minden. Már magában végigsétálni rajtuk egy hatalmas élmény, ahogy talpatok alatt remeg az út. Ráadásul a város és a Duna is más nappal, és más éjszaka, amikor ki van világítva. Sőt, a Megyeri híd tetejére még fel is liftezhettek, ahonnan páratlan panoráma tárulhat a szemetek elé.

Pattanjatok motorra vagy biciklire!

Forrás:
tumblr/keitarocloward

Más a város buszból, autóból, és más bringáról, motorról. Hihetetlen közel kerültök az autókhoz, épületekhez, az emberekhez. Van egy sajátos hangulata annak, ha bukósisakból vagy a bicikli nyergéről nézitek a várost.

Tegyetek egy kört a várbusszal!

Forrás:
tumblr/deemr

Imádom. Megunhatatlan. És bárhol kiszállhattok felfedezni a környéket.

Nézzetek át a túlsó partra!

Forrás:
tmblr/beyondthebeat

A Duna partján sétálni míg be nem esteledik, meginni valamelyik hajós bárban egy cidert, majd átnézni a túlsó partra, nos, az valami elképesztően gyönyörű látvány.

Forrás:
tumblr/voidfilled

Persze, a tipikus bevált helyek is páratlan látványt ígérnek, nekem a kedvenc kilátóhelyeim egyértelműen a Citadella és a budai Vár. Állítólag a Párizsi Nagyáruház tetejéről is pazar a kilátás, a Corvintetőről is, valamint az ismert kilátókról, mint az Erzsébet-kilátó. Ezek nekem eddig kimaradtak, de ha van még pár bevált helyetek, oszátok meg velünk!

Címkék: #budapest #program
Ajánlott cikkek