Olykor ellenségeink, máskor barátaink – számos étel okozhat gyomorégést, míg más finomságok segíthetnek megelőzni a kellemetlenséget. Íme 5 étel, amellyel elolthatjátok a lángokat.
Zabkása banánnal
Válasszátok reggelire fánk helyett inkább a rostban gazdag zabkását, amely banánnal kombinálva tökéletes módja a gyomorsav csökkentésének.
Friss gyömbér
A gyömbért ősidők óta használják emésztési panaszokra. Ti is sokféle formában kipróbálhatjátok: igyatok gyömbérteát, készítsetek gyömbérszörpöt vagy szopogassatok gyömbéres cukorkát!
Teljes kiőrlésű tészta olívaolajjal vagy fehér szószokkal
Ha megkívántatok egy kis tésztát, mindenképp teljes kiőrlésűt egyetek, hiszen a magas rosttartalom segít enyhíteni a gyomorégés tüneteit. A savas paradicsomos szószt pedig cseréljétek olívaolajra vagy fehér mártásra!
Bab
A babot nemcsak a szívre gyakorolt jótékony hatása miatt ajánljuk: remek fehérjeforrás lehet a gyomorégést okozó hús helyett.
Almaszósz
Sütni készültök? Az olaj és a vaj helyett használjatok almaszószt a tésztához, így elkerülhetitek a kellemetlen tüneteket!