Egyéb kategória

Ne ácsingózzatok más boldogsága után, teremtsétek meg a sajátotokat!

Azt mondják arra, aki nem tud örülni más boldogságának, hogy sárgul az irigységtől. De ti nem sárgultok, ugye? Legalább ti ne hagyjátok, hogy bedaráljon benneteket a tökéletes élet illúziója!
vous - 2015.09.16.
Ne ácsingózzatok más boldogsága után, teremtsétek meg a sajátotokat!

Olyan boldogok…

Mindig van egy ember, akinek a száját elhagyja ez a mondat, mikor andalgó párokat vagy boldog családot lát valahol. Pedig valójában ez csak a látszat. Nem azt mondom, hogy nem boldogok valójában, csak azt, ugye, tudjátok, hogy a boldogság pillanatnyi állapot? Olyan nincs, hogy folyton andalgunk, mosolygunk, nevetünk, mert szomorkodunk is, bánatosak is vagyunk, meg dühösek is. És az eszetekbe jutott már, hogy amikor egy békülős kimenetelű veszekedés után végre kézen fogva sétáltatok a párotokkal, akkor valaki ugyanígy nézett rátok, sárguló szívvel, hogy azok ott olyan boldogok?

Mennyi pénze van…

Menő, márkás ruhás emberek és bizonyos menő kocsik láttán gyakran megfordulhat a fejetekben ilyesmi. Pedig márkás ruhát is lehet turizni, a kocsit is lehet részletre fizetni, a felelőtlenül felvett és kezelt hitel pedig sok mindent megad. Egy ideig. Még ha tényleg olyan vastag is a pénztárca, akkor mi van? Egy-egy klassz ruhadarabra lehet spórolni, be lehet szerezni, ha annyira ezen múlik a boldogság. A pénz meg jó ha van, de az nem minden.

Forrás:
pixabay

Annyira vékony…

Veszélyes gondolat. Nekem ez sosem jut eszembe, mert a túl vékony lányokról előbb gondolom az, hogy nem lehetnek túl boldogok. Könnyen lehet beteg, anorexiás, bulimiás, vagy simán szenvedhet ételintoleranciában, vagy egyszerűen képtelen hízni, pedig két pofára tolja a kenyeret. Ha meg van rajtam pluszkiló, teszek ellene. Remélem, ti is így tesztek!

Örüljetek más boldogságának, és ti is boldogabbak lesztek!

Ha sok olyan ember van körülöttetek, akik gyakran örülnek, és ti is velük örültök, akkor az ragadós lesz. Vidámabbak lesztek, bevonzzátok a jó történéseket és a pozitív gondolatokat. Ahelyett, hogy irigykednétek, fordítsátok meg a gondolatmeneteteket! Ne arra gondoljatok, hogy ilyen velem úgysem történhet meg, hanem arra:

ha vele megtörtént, velem is meg fog történni!

Címkék: #boldogság
Ajánlott cikkek