Egyéb kategória

A sorsdöntő 27. életévről is mesél a 27-esek klubja

A 27-esek klubja megnevezés nem mindenkinek lehet egyértelmű. Olyan sztárokról, hírességekről van szó, akik 27 éves korukban vesztették életüket, sokszor rejtélyes körülmények között. Közülük az egyik, Jimi Hendrix napra pontosan 45 éve, 1970. szeptember 18-án hunyt el. Egyébként tudtátok, hogy a 27. év sorsdöntő? Erről Németvölgyi-Nagy Renáta, a VOUS asztrológusa mesél a cikk végén.

vous - 2015.09.18.
A sorsdöntő 27. életévről is mesél a 27-esek klubja

Szinte alig lehet elhinni, hogy létezik egy bűvös szám, a 27-es, ami sorra dönti sírba a sztárokat. Még ha csak egy-két emberről lenne szó, akik ebben a korban haltak meg, de a 27-esek klubjába már 50 személy „lépett be”. Közülük a klub első tagja egy Alexandre Levy nevezetű brazil zongorista volt, akinek halálára még mindig nem derítettek fényt. A legutóbb csatlakozó művész pedig egy bosnyák énekesnő, színésznő, Slađa Guduraš, akit 2014. december 10-én ért utol a halál. Lehet, hogy az előbbi nevek nem túl ismerősek, ezért most jöjjenek az igazi hírességek!

Jimi Hendrix

James Marshall Hendrixet (ismertebb nevén Jimi Hendrix) mindmáig a világ legjobb gitárosának tartják. Tehetségét még a legnagyobb kritikusok is elismerték, hatalmas hatással volt az egész világra. Csak elég azt végiggondolni, hogy még ma, halálának 45. évfordulóján is hány százezren rajonganak érte. Egy igazi legenda, bár haláláról még mindig nem lehet túl sokat tudni.

Objektum doboz

1970. szeptember 18-án találták meg egy londoni hotel alagsorában. Az éjszakát pedig német barátnőjével, Monika Dannemann-nal töltötte. Valószínűleg sok alkoholt fogyasztott, majd gyógyszert szedett be, aminek következményeként a saját hányásába fulladt bele. Több elmélet is született a halálával kapcsolatban, de a körülmények mindmáig tisztázatlanok.

Janis Joplin

Nem sokkal Jimi Hendrix halála után, 1970. október 4-én jött a következő csapás. Elhunyt Janis Joplin, akinek elég rövid pályafutása volt, de ennek ellenére mégis hatalmas hatással volt a blueszenére világszerte, nem is beszélve a stílusáról. Élettelen testét egy Los Angeles-i hotelben találta meg a menedzsere, a hivatalos közlés szerint pedig a halálát herointúladagolás okozta.

Objektum doboz

Jim Morrison

Egy év sem telt el a két legenda halála után, amikor 1971. július 3-án jött az újabb veszteség. Jim Morrisont (eredeti nevén James Douglas Morrison), a The Doors vezető énekesét és dalszövegíróját Párizsban találták holtan a fürdőkádjában. A hivatalos jelentés szerint szívinfarktus okozta a halálát, de a rajongók még mindig találgatnak, hogy kábítószer-túladagolás vagy merénylet miatt kellett-e végleg elbúcsúzniuk kedvencüktől.

Objektum doboz

Kurt Cobain

Kurt Cobaint senkinek sem kell bemutatni. Bár a Nirvana énekese, gitárosa és dalszövegírója közel sem élte meg olyan jól a hírnevet, mint gondolnánk, mivel a média figyelte minden lépését. Valószínű, ez vezetett el ahhoz is, hogy drogfüggővé vált. 1994. április 5-én bekövetkező halálát sok esemény előzte meg. 1994 elején turnézni indultak az együttessel, majd a turné vége felé Münchenben hörghuruttal és torokgyulladással diagnosztizálták az orvosok.

A müncheni eset után három nappal a barátnője talált rá öntudatlan állapotban. Egyből kórházba vitte, ahol kiderült, hogy 50 darab altatótablettát vett be és kombinált két üveg pezsgővel, a következménye pedig pár napig tartó kóma lett. Az énekes végül április 5-én seattle-i házának garázspadlásán lett öngyilkos, majd a holttestére csak a három nappal később kiérkező villanyszerelő talált rá. Még búcsúlevelet is hagyott feleségének, Courtney Love-nak és lányának, Frances Cobainnek, aminek végén így búcsúzott:

600

Égő, émelygő gyomrom poklából köszönöm mindenkinek az elmúlt években kapott leveleket és aggodalmakat. Túlságosan is szeszélyes, hangulatember vagyok! Nincs már bennem szenvedély, és úgy emlékszem, jobb kiégni, mint elenyészni.

Béke, szeretet, együttérzés,

Kurt Cobain

Frances és Courtney, ott leszek az oltárotoknál. Courtney, kérlek folytasd, Francesért. Az életéért, ami sokkal boldogabb lesz nélkülem. Szeretlek, szeretlek!

Amy Winehouse

Amy Winehouse napjaink egyik legnagyobb tehetsége volt. Hatszoros Grammy-díj, minden idők legtöbb lemezt eladó brit női előadója – soroljam még? Ennek ellenére az élete kicsit sem volt botránymentes. Kezdve a folytonos alkohol- és drogfogyasztással, amire férje szoktatta rá, és később a vesztét is okozta.

Bár többször is elvonókúrára ment, vagy csak elvonult a nyilvánosság elől, de sehogy sem tudott megszabadulni az életét átokként sújtó szerektől. Koncertjein elfelejtette a dalszövegeket, az egyik pillanatban még sírt, míg a másikban már nevetett, fellépéseket mondott le, ami kicsit sem tetszett a rajongóinak. Nem is beszélve a médiáról, ami csak a botrányos viselkedésétől zengett.

Objektum doboz

2011. július 23-án Amyt holtan találták az otthonában, halálát alkoholmérgezés okozta. Az orvosok szerint megpróbált leszokni, sőt volt, hogy egy hónapig nem ivott egy kortyot sem. De azon a júliusi napon valami végleg eltörhetett benne, amiért újra az alkoholhoz nyúlt, és saját otthonában szenderült végső nyugalomra.

Mit mond a sorsdöntő 27. évről az asztrológia?

A 27. év sok ember életében sorsfordulót jelent, és ez nem véletlen. Megkérdeztem a VOUS asztrológusát, Németvölgyi-Nagy Renit arról, milyen életkorokra érdemes figyelni. Illetve arról is, asztrológusként mit tudna tanácsolni annak a nőnek vagy férfinak, akinek a fentiekhez hasonló sors bontakozik ki a horoszkópjából.

Szakértőnk, Németvölgyi-Nagy Reni

Asztrológusként, tanácsadóként dolgozom, illetve tanítok is. Az asztrológia pszichológiai megközelítése áll legközelebb hozzám, de kutatom az előző életeket, tanulmányozom a védikus asztrológiát is. Hosszú éveken át dolgoztam emberekkel, közel tíz évet vezető beosztásban ügyfélszolgálati területen. Ez idő alatt sok mindent megfigyeltem és értelmeztem, sok tapasztalatot szereztem a skatulyák mögötti világról. Saját blogomat öt éve indítottam el, amely mára egyre több embernek segíthet eligazodni a világban az asztrológia segítségével.

„Vannak bizonyos életkorok, amelyek mindenkinél meghatározó fordulópontokat jeleznek előre a bolygómozgások ciklikusságát alapul véve. A 27. életév is ilyen, ahol a felszálló és a leszálló holdcsomópont szemben áll eredeti helyével. Ilyen szembenállások és együttállások többször is előfordulnak életünk során, például a 18., a 36. vagy a 45. életévünkben is.

Ezek az évek mindig sorsfordulókat jelölnek.

Általában kevés szó esik a felszálló és a leszálló holdcsomópontokról, amik nem bolygók, hanem egy matematikailag számított pontjai a horoszkópnak, a Nap- és a Hold-pálya metszéspontjai. Ugyanúgy van haladási sebességük, csak ellentétes irányú a mozgásuk, és mivel a csomópontok mindig egymással szemben helyezkednek el, 180 fokra, a horoszkóp karmikus tengelyének is nevezik.

A karmaasztrológusok, illetve a védikus asztrológia is nagy jelentőséget tulajdonít nekik, szanszkrit elnevezése a felszálló holdcsomópontnak Rahu, míg a leszálló holdcsomóponté Ketu.

Személyes horoszkópunkban a csomópontok életünk iránymutatói, amiket ha megfelelően értelmezünk, segítenek azon az ösvényen elindulni, aminek a fejlődésén keresztül életünk potenciális lehetőségeihez eljuthatunk. Amíg a leszálló holdcsomópont előző életünkről, a már megtanult leckéket mutatja, addig a felszálló holdcsomópont arra ad választ, hogy mit kell megtanulnunk ebben az életünkben.

Amikor a holdcsomópontok visszatérnek eredeti helyükre (átlagosan 18 év alatt tesznek meg egy kört) a múlt befolyása nagyon erős, és ha karmikus feladatainkban nagyon elakadtunk, megrekedtünk, irányt vesztettünk, ezek az időszakok rendkívül nehezek.

Ha túl sok a feldolgozatlan esemény, és a folyamat már vissza-fordíthatatlan, zsákutcába kerültünk, kiszállási pont is egyben.

Nyilván nem minden 27. év tragikus mindenki számára, a születéshoroszkópból kell minden esetben kiindulni, amelyben a nehézségek sok esetben előre jelezhetőek. Asztrológusként azt nem tudhatom, hogy valaki ténylegesen mennyire tért le az útjáról, nyilván vannak jelek, de sok minden zajlik a lélek mélyén is.

A krízishelyzetek, életveszély azonban látszanak, amelyre fel szoktam hívni a figyelmet, ha egy útelágazáshoz ért, sőt ha kritikus, már jóval előtte. El szoktam mondani, hogy milyen lehetőségei vannak, a nehezített hatások milyen új irányba szeretnék terelni. Azt, hogy az egyén képes-e változtatni, és tenni is érte, viszont már nem az én dolgom eldönteni. De bízhatok benne.”

Ajánlott cikkek