Egyéb kategória

Nektek mi a reggeli szépségrutinotok?

Bármilyen rohanós is a reggeletek, a szépségápolási rutinotokat be kell iktatnotok, hiszen az arcápolás nemcsak este fontos, hanem reggel is. Persze, a kávé felébreszt, de a bőrötöknek is kell ám a maga kávéja!
vous - 2015.09.20.
Nektek mi a reggeli szépségrutinotok?

Az én reggelem elképzelhetetlen anélkül, hogy ne menjek végig a szokásos reggeli rituálémon. Már ami a szundi háromszori kinyomása után kezdődik. Na, jó, van, mikor elsőre felkelek, olyankor egy finom kamillatea békés iszogatása adja meg a napom alaphangulatát.

Tusolás

Egyébként pedig a fürdőben kezdődik az élet számomra. Egy frissítő zuhannyal, egy isteni bőrradírozós tusfürdővel, a végén hideg-meleg váltózuhannyal, ami alaposan felébreszt, de a narancsbőrt is halványítja, valamint a vérkeringés serkentésével a bőrt is rugalmasabbá, feszesebbé teszi.

Arcápolás

Forrás:
flickr/Jeff Luyten

Míg száradok a törölközőmben, az arcápolást is letudom. Hideg vízzel arcot mosok, átszaladok rajta arctisztítóval, lemosom, majd egy réteg zselés hidratáló pakolást teszek rá, ami addig hat, míg fogat mosok. Miután lemostam, szárazra dörzsölöm, s mire felöltözök, már az arcom is visszakapja a régi színét. Soha nem sminkelek közvetlenül arcápolás után.

Sminkelés

Nem viszem túlzásba, csak némi korrektort viszek fel a szemem alá, aztán jöhet a pirosító. A szempillaspirált viszont sosem hagyom ki. Anélkül képtelen lennék elindulni otthonról. Sminkelősebb napokon perce teljes alapozót rakok, és a rúzs sem maradhat el.

Hajászat

Kiszámíthatatlan. Vannak napok, mikor hagyom lógni, máskor copfba teszem vagy kontyba csavarom. De ha ahhzo támad kedvem, hogy becsavarjam, akkor muszáj időzítőt használnom, mert nem veszem észre, hogy telik az idő. Mert ugye csak még egy tincs. Meg még egy…

Kiegészítők

A bizsukat hagyom utoljára, valahogyan azzal kerül fel a pont az „i”-re, és általában mindig van valami, ami miatt visszaszaladok a szobába: még egy leheletnyi parfüm, egy sál, másik fülbevaló, erősebb arcpír.

Valami, ami kell még ahhoz, hogy kerek legyen a nap.

Nektek mi a reggeli szépségrutinotok?

Ajánlott cikkek