Egyéb kategória

5 tipp, hogy ne merüljön le gyorsan az okostelefonotok

Ugye, milyen idegesítő, amikor éppen elmennétek valahová, de már merülőben van a telefonotok? Hoztam néhány trükköt, anivel lassabban fog merülni a telótok.

vous - 2015.09.21.
5 tipp, hogy ne merüljön le gyorsan az okostelefonotok

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én egész álló nap a telefonomon lógok. Sokszor már engem idegesít, hogy állandóan rezeg valamiért, vagy Facebook-üzenet, vagy e-mail, lényegtelen, de nem bírom ki, hogy azonnal ne válaszoljak rá. Lassan úgy érzem, hogy a bőr is körbenőtte a kezemben a telefont és ezért nem tudom lerakni egy percre sem. De ami még ennél is jobban idegesít, hogy gyorsan lemerül. Még csak most szedtem le a töltőről – két órája –, de már 80%-on van, ami egyébként tök természetes, főleg, ha ennyit nyomogatom. Most hoztam nektek néhány tippet, amivel kicsit tovább növelhetitek az üzemidejét.

Kapcsoljátok be az alacsony töltöttségű módot!

Azt már megírtam nektek az IOS9-ről szóló cikkemben, hogy nem nagyon tetszik ez a funkció. Leginkább a sárga akkujel miatt, ami titeket lehet, hogy nem zavar, de engem nagyon is. Az viszont tagadhatatlan, hogy adott esetben hasznos lehet. Az Apple szerint az új IOS9-cel plusz egy órát kibír a telefonunk töltés nélkül, de ha bekapcsoljuk ezt a funkciót, akkor akár 3 órával is megnövelhetjük az üzemidőt. De a telefon automatikusan fel fogja ajánlani nektek ezt a funkciót, ha 20% alá merültök.

Helymeghatározás

Rengeteg olyan alkalmazás van a telefonotokon, amik helymeghatározást használnak, így rendesen zabálják az akksit is. Jobb, ha kikapcsoljátok. Menjetek a Beállításokra, aztán az Adatvédelem ponton belül a Helymeghatározásnál láthatjátok, melyik alkalmazások használják ezt a funkciót. Csak rájuk böktök és kikapcsoljátok, ilyen egyszerű.

Fényerő

Igen, én is szeretem, ha szép fényes a kijelző, mert akkor látszódik minden szín. De hamarabb is lemerül a telefon, pont elég, ha 50% körül állítjátok be a fényerőt és mindent rendesen fogtok látni. Nem kell olyan magasra állítani, hogy kiégesse a retinátokat, csak módjával.

Forrás:
Pixabay

Kisegítő lehetőségek

Szeretjük minél jobban saját ínyükre formálni a telefonunkat, félkövér betűtípus, nagyobb betű, ilyen animáció, olyan érintési beállítás. Rengeteg kisegítő lehetőség van a Beállításokon belül, amik igazából tök feleslegesen vannak bekapcsolva. Próbáljátok csak azokat bekapcsolva hagyni, amik tényleg fontosak. Ha fekete-fehérre állítjátok a Szürkeárnyalat pontnál, akkor még többet segíthettek a helyzeten.

Bluetooth

A Bluetooth tök jó, szeretjük, egyszerűen lehet vele átküldeni a dolgokat. DE! Szerintem nem csak én felejtem mindig bekapcsolva, pedig teljesen felesleges. Csak akkor kapcsoljátok be, ha tényleg használjátok, különben elég gyorsan lemeríti a telefont.

Címkék: #alkalmazás #iphone
Ajánlott cikkek