Egyéb kategória

7 hátborzongató gyógymód a múlt századból, ami soha nem vált be

A mai orvostudomány lassan csodákra képes, nemsokára megtalálják minden létező betegségre a gyógymódot – legalábbis remélem, hogy így lesz. Viszont a most alkalmazott gyógyítás visszanyúlik a múlt századba, amikor borzalmas módszerekkel próbálták egészségessé tenni az embereket.
vous - 2015.09.24.
7 hátborzongató gyógymód a múlt századból, ami soha nem vált be

A másnaposság nem betegség, a természetgyógyászatban még hiszek is. De az itt következő, javarészt nem is létező betegségek ellen olyan gyógymódokkal akartak fellépni az orvosok, amiket egyszerűen nem akarok elhinni. Egészen elképesztő ez a hét betegségkezelési folyamat, amit volt idő, hogy a legjobb gyógymódnak tartottak:

1. Fitnesz helyett

A betegség: Bizonytalanságérzés, mintha nem lennél önmagad.

A kúra: Az 1934-es találmány arra törekedett, hogy kiszívja az emberi testből a káros anyagokat a test alá/köré tett matraccal. Tudták fokozni is a dolgot: egy kisebb motorral üzemelték a szerkezetet, ami rezegtette a matracot. 


.

2. Öregedés ellen

A tünet: Szó szerint érzitek, ahogy az idő múlása elpusztít titeket.
A kúra: Az 1942-es állszíj kicsit úgy néz ki, mint a kamuszakáll. Ehhez képest a lényege az volt, hogy eltüntesse a ráncokat és a tokát is. Az elképzelés pedig nem volt más, mint az, hogy a hálós szerkezet viselése oda igazítja a bőrt, ahova kell. Ha az emberi test így működne, valószínűleg mindenki kamuszakállal járna botox helyett.

3. Nagy fülek ellen

A betegség: Ez a “szerkezet” azt ígérte, hogy segít viselni a nagy füleket.


A kúra: Az 1914-ben szabadalmaztatott csodaötlet reménye az volt, hogy a szíj majd közelebb húzza a füleket a fejhez, így könnyebb lesz viselni őket. A kérdésem: hogy lehet a fület rosszul viselni?

4. Élénkítő áramütés


A betegség: A testnek vannak elhalt vagy gyenge részei, ezekbe új életet kell lehelni.
A kúra: Az 1916-os elektromos készülék áramot vezetett a testbe, rézdróton keresztül. Mindenhova. Az áramkört pedig a “beteg” nedves szája zárta.

5. Túl sok a baci

A betegség: Túl sok baktérium él benned.
A kúra: A fekvő helyzetben lévő test fölé és alá is egy-egy csövet helyeznek el. Az 1901-es találmány a sterilizálás trendjét követte. Különböző folyadékok és vegyi anyagok csöpögtek az egyik csőbe, a másikban pedig áram volt, hogy növelje a hatást és „kitisztítsa” a szervezetet.

6. Sörhas ellen

A betegség: domború has.

A kúra: Az 1920-as találmányt – az ember hátára feszített deszkát – a vérkeringés serkentésére találták ki, amelytől azt várták, hogy a nagy has eltűnik. És ha ez nem lenne elég megdöbbentő, az emésztés elősegítését is ettől remélték.

7. Valami van rajtad, ami nem oda való

A betegség: Tetű, kullancs, fertőzés áldozata lettél.
A kúra
: Az 1936-os találmány mérgező gázzal telített tasakot húzott a test valamelyik részére, ahol azt feltételezték, hogy kullancsok, tetvek vagy egyéb fertőzés állhat fent.

Még több furcsa gyógymódot ITT találhattok.

Ajánlott cikkek