Ezek az őrült dresszkódos bulik változtatták meg a divatot

Már biztosan ti is voltatok olyan buliban, ahol valami dresszkód alapján kellett felöltöznötök. Manapság legtöbbször csak azt írják elő, hogy mennyire öltözzetek ki, azonban ennél jóval őrültebb jelmezes bulikat is tartottak a történelem során, melyek a divat alakulását is befolyásolták. Íme a legőrültebbek!

Napjainkban az éjszakai élet divat szempontjából eléggé visszafogott. Gondoljatok bele, ha este bulizni indultok, akkor maximum extrémebb sminket tesztek fel vagy magas sarkút húztok. Azonban régen olyan extrém dresszkódoknak kellett megfelelnie a bulizni vágyóknak, hogy az állatok is leesik!

Az egyik legkülönlegesebb ilyen partit Paul Poiret divattervező tartotta 1911 júniusában, mikor piacra dobta az új illatát, az Ezeregyéjszakát. Azt kérte, hogy a partijára mindenki perzsa témájú ruhában érkezzen, ha pedig nem, akkor az ő egyik kreációját vegyék fel. Ez után terjedt el a népszerű háremnadrág és az úgynevezett „bura-tunika”. A buli gyakorlatilag úgy vonult be a történelembe, mint a modern divatbemutatók elődje.

Marie-Hélène de Rothschild 1972-ben tartotta híres buliját, ahol a szürrealizmus állt a középpontban. Már a meghívó is különleges volt, ugyanis fordítva nyomtatták a betűket, így csak egy tükör segítségével tudták elolvasni a vendégek az információkat. A téma mindenki kreativitását beindította, a partin Audrey Hepburn egy hatalmas, aranyazott kalitkát viselt, a házigazda pedig egy szarvas fejét, melyből csöpögtek a gyémántok.

Azonban nem csak a bonyolult, álarcos bulik, az egyszerű White Party ötlete is hatalmas durranás volt 1998-ban. De pár éve is volt példa hasonlóra, mikor Lady Gaga, új illata, a Fame piacra dobásának alkalmából, bulit tartott a Guggenheim Múzeumban. A parti témája a fekete nyakkendő volt, ahol kötelező volt a következő kiegészítők egyikét viselni: maszk, kalap, tiara. Rengeteg híresség részt vett a bulin, Alexander Wang Hannibal Lecternek öltözött, Marc Jacobs pedig csillogó ördögszarvakat húzott erre az alkalomra. És hogy miben volt a házigazda, Lady Gaga? Szinte egész este egy hatalmas tojásban aludt.