Világ

Android vs. iOS – Tisztázzuk végre, melyik a jobb!

A telefonvásárlásnál mindig nagy a vacillálás, mégis milyen telefont vegyünk. Android vagy iOS – honnan tudhatjuk, melyik a jobb? Összeszedtem nektek néhány érvet mindkettő mellett.

vous - 2015.09.27.
Android vs. iOS – Tisztázzuk végre, melyik a jobb!

Mindig is nagy volt a feszkó az androidosok meg az iOS-t használók között. Az androidosok fikázzák az iOS-t azért, mert az összes készülék meglehetősen drága. Míg az iOS-eseknél ugyanez a helyzet áll fenn. Megy a szitkozódás oda-vissza. Nos, én már használtam mindkét rendszert, ezért úgy gondoltam, hogy összegyűjtök nektek néhány érvet mellettük. Miért jó az androidos készülék, és miért jó az iOS-készülék? Lássuk!

Az iOS mellett

Igen, az iOS-készülékek drágák, igen, a telefon hátulján egy alma van, haladjunk. A kedvencem mégis az, amikor egy vérbeli androidos kezébe vesz egy iOS-készüléket, és ez a mondat hagyja el a száját:

hát ez tök ugyanaz, mint az Android.

De jöjjön néhány pont, hogy miért is jobb az iOS:

  • Elegáns külső, főleg, ha az új rózsaarany iPhone 6S-ről beszélünk
    Egyszerűen jó ránézni a telefonra, jó megfogni, ez nem is egy telefon, hanem valamilyen műkincs.

  • Sokkal jobban személyre szabható
    Az égvilágon mindent személyre lehet szabni benne, persze ez az Androidnál is így van, de nem ilyen mértékben.
  • A biztonság mindenekfelett, kódok mindenhol
    Egy iPhone-nál nem nagyon fordulhat elő, hogy valaki a megkérdezésetek nélkül belekontárkodik a telefonotokba. Ott az ujjlenyomat-olvasó, a jelkód, az ilyen kód, az olyan kód, már lassan az is le lesz kódolva, hogy ránézzünk.
  • INGYEN SMS (iMessage)
    Hát igen, milyen rég is volt már az az idő, amikor Anyu szívinfarktust kapott, ha meglátta a telefonszámlát, és számon kért, mégis kinek küldtem ennyi SMS-t.
  • Sokkal tovább bírja töltés nélkül
    Egyszerűen idegesítő, ha egy telefon nagyon gyorsan lemerül. Én akkor vagyok a legboldogabb, ha a stabil 100%-on áll mindig. Szerencse, hogy az iPhone-ok elég lassan merülnek, így nem kell aggódni, ha elmentek bulizni, hogy le fogtok merülni.

Az Android mellett

Elég sok androidos készülékem volt már, a legutóbbi ultramodern volt, mindenféle funkcióval felszerelve. Az tény, hogy ezeknek a funkcióknak a felét – 90%-át – nem használtam, de legalább voltak. Mondok is néhányat közülük:

  • Érintés nélküli lapozás mondjuk a galériában a képek között
    Mindig hülyének éreztem magam, mikor a buszon csináltam. Nézzétek ott a full nem normális csaj, épp hessegeti a telefonját.
  • Távirányító
    Ez volt a kedvencem. Hatalmas lustaságom közepette, amikor már az megerőltető volt, hogy bal helyett jobbra nézzek, ráadásul a távirányító is messze volt tőlem – messze, igen, három centire –, csak fogtam a telefonomat, és átkapcsoltam a csatornát, hiszen a telefon mindig, de mindig kéznél van. Ha nem, akkor ott bajok vannak.
  • Ha nem nézek oda, megáll a videó
    Juj, de menőőő. Mondjuk épp filmet néztek, és Anyuka beront a szobátokba valami szuperfontos dologgal – hogy milyen nagyon jó képet talált megint Pinteresten –, és épp rá kell figyelnetek, akkor nem kell visszatekergetni a videót, mivel megáll a videó, ha nem néztek oda.
  • Hangutasítással irányíthatjátok a zenelejátszót
    Nem tudom, elképzeltétek-e, hogy a telefonotokkal beszélgettek a buszon. Most hangosítsd fel, most le, válts számot. Elég mókás, az tuti, de ha épp nem tudtok hozzáérni a telefonhoz, mert koszos a kezetek, akkor hasznos lehet.
  • Fejbiccentéssel oldalgörgetés
    Mint a bólogató kutyus a bankreklámból, elég a fejeteket mozgatni, és úgy irányíthatjátok az internetes oldalt, amit éppen néztek.

Bár a funkciókat tekintve tényleg úgy tűnhet, hogy az Android sokkal, de sokkal többet tud, a probléma mégis ott van, hogy ezeket a funkciókat soha az életben nem fogjátok használni. Akkor minek vannak?

Én egyértelműen az iOS mellett tettem le a voksomat, de kinek a pap, kinek a paplan.

Ajánlott cikkek