Egyéb kategória

5 alkalom, amikor a legjobb, ha a megérzéseitekre hallgattok

"Hallgass az eszedre, ne a szívedre!" Hány ilyen tanácsot hallottatok már az életben? Sokat! Én is. Mégis van néha olyan helyzet, amikor az észérveket félre kell tennünk, és a megérzéseinkre kell hallgatunk. Hogy mikor is van ez? Íme!

vous - 2015.09.29.
5 alkalom, amikor a legjobb, ha a megérzéseitekre hallgattok

Ha karrierről van szó

Hiába szeretnék a szüleink, hogy orvosok, tanárok vagy mérnökök legyünk, mindig járjuk a saját utunkat! A fejetekhez vágják, hogy festészetből nem fogtok megélni? Sebaj! Bizonyítsátok be, hogy nem így van! Nem mindig az a jó, amit mások megálmodtak nekünk, és amiről azt hisszük, hogy passzol hozzánk. A legfontosabb, hogy olyan karriert tűzzünk ki magunk elé, amit mi szeretnénk, nem olyat, amit mások kívántak nekünk.

Ha nem tudtok enni vagy aludni

A legtöbb nő rendelkezik azzal a bizonyos hatodik érzékkel, így érdemes nektek is a megérzésetekre hallgatnotok. Ha megpróbáltátok elhessegetni a nyugtalanító gondolatokat, de még így sem tudtok nyugodtan aludni és egy jót enni, akkor ideje, hogy végighallgassátok, amit a szívetek súg.

Ha valaki szenved

Biztos ismeritek azt az érzést, amikor eljöttök egy hajléktalan ember mellett és szívetek szerint segítenétek rajta. Adnátok neki egy szendvicset vagy pár száz forintot. Végül megszólal a gyanakvó, bizalmatlan énetek, és úgy gondoljátok, "Áá, mégse!" Próbáljátok megnyugtatni magatokat azzal, hogy siettek, vagy majd máskor segítetek, de a lelketek mégsem nyugszik meg. Ilyenkor jön el az, hogy segítsünk! Gondoljatok csak arra, amikor nektek volt szükségetek segítségre, és bárminek örültetek volna. Ugye, így máris másabb a szitu?

Ha veszélyben vagytok

Nem egyszer siettem már haza buliból, és éreztem furcsán magam, mert mindig jött valaki mögöttem sietve, loholva, vagy mert épp le is szólítottak, hogy hazakísérnének. Ilyenkor, ha nem indul be bennünk a "túlélési" ösztön, akkor megfordulhat a fejünkben, hogy bunkók vagyunk, amiért fejvesztve menekülünk haza. Ez azonban ne hátráltasson titeket! Mindig hallgassatok a megérzéseitekre, az ösztöneitekre! Ha veszélyben érzitek magatokat, akkor vegyétek a nyúlcipőt és fussatok!

Ha nem vagytok biztosak a dolgotokban

A legtöbbször az ember szinte bármiről is legyen szó, elbizonytalanodik. Rögtön megszólal bennünk a kis riasztó és számtalan kérdést tesz fel nekünk. "De biztos, hogy ez a jó?" "Helyesen cselekszem?" "Nem kéne inkább várnom?" Ne hagyjátok, hogy ezek a gondolatok elbizonytalanítsanak. Minél több jön belőlük, annál bizonytalanabbak lesztek. Csak ragaszkodjatok a döntésetekhez, amit elsőre súg a megérzésetek és vállaljátok a következményeket! Meglátjátok, nem fogjátok megbánni.

Ajánlott cikkek