Egyetek végre normálisan! – Azt is elmondjuk, hogyan

Egyetek végre normálisan! – Azt is elmondjuk, hogyan

Annyiféle diéta közül választhatunk, és annyiféle tilalom, szabály özönlik felénk, hogy egy idő után már elbizonytalanodunk, jól eszünk-e, jót eszünk-e, és már se a tükörnek, se a mérlegnek nem hiszünk. Pedig biztosan vissza tudtok emlékezni az életetekben egy olyan szakaszra, mikor elégedettek voltatok, ettetek, ha éhesek voltatok, abbahagytátok, ha már nem voltatok azok. Aztán a tilalmak ezt felborították.

A banánban túl sok a cukor, a szénhidrát káros, ezért kiiktattátok az étrendetekből. Szerveztetek, méricskéltetek, számoltatok, egy dolgot pedig elfelejtettetek: hallgatni a testetek jelzéseire.

A szervezetetek bölcs! Tudja, mire van szüksége, és mikor!

Ne hagyjátok, hogy a tilalmak és szabályrendszerek felülírják a testetek igényeit! Gyakran, mivel kivontok egy-egy élelmiszert – mint például a szénhidrátoktól való félelemből a csokoládét, tésztát –, a szervezetetek kétségbeesetten kapálózni kezd majd, akár falási rohamokat előidézve, vagy egyszerűen nem fogytok, és nem is érzitek majd jól magatokat.

Ne fogyókúrázzatok, hanem egyetek normálisan!

A normális étkezés pedig egyénenként változó. Ezért kell megtalálnotok újra a testetek hangját. S hogy ez mit is jelent pontosan?

  • Ismerjétek fel azt az érzést, mikor jelzi a testetek, hogy éhes
  • Egyetek akkor, ha tényleg éhesek vagytok
  • Ne vonjatok meg magatoktól mindent, ha csokira vágytok, egyetek egy kicsit, figyeljétek meg, hogyan reagáltok rá
  • Ismerjétek fel, mit éreztek egy-egy étel után: másra vágytok, hiányérzetetek van, túl nehéznek érzitek, kellemes
  • Figyeljétek meg, melyik étel milyen hatással van rátok

Ez egy jó kísérlet arra, hogy jobban megismerjétek magatokat, és kialakítsatok egy élvezetes, egészséges étrendet magatoknak. Ebben pedig Takács Nóri tippjei is a segítségetekre lehetnek, aki a MÉG IDÉN! kampány keretében segít nektek az egészséges életmódra váltásban.

Hajrá! Füleljetek, és halljátok meg a testetek szavát!