Egyéb kategória

Olvassatok, rázzátok tuctucra, és egyetek kürtőskalácsot – mindezt egy hétvége alatt!

Betegen szipogok már pár napja, és így a szoba négy fala közé zárva csak arra tudok gondolni, hogy mikor és hová mozdulhatnék ki. Úgy saccolok, hétvégére már jól leszek, így nemcsak magamnak, hanem nektek is összegyűjtöttem pár szuper programot, amit érdemes beiktatnotok a hétvégétekbe!
vous - 2015.10.09.
Olvassatok, rázzátok tuctucra, és egyetek kürtőskalácsot – mindezt egy hétvége alatt!

Az én hétvégéim elég kaotikusan alakulnak többnyire, mindig van valami, vagy hazautazunk szüleimhez, vagy baráti összejövetel van, vagy nagybevásárlás, otthoni teendők, kaméleonnal játszás, szóval, elég ritka, hogy csak úgy fetrengenénk a kanapén, meg hát ez a nyüzsgő nagyváros mindig kínál valamilyen élményt, ami után csak ki kell nyúlnunk.

Olvasás Éjszakája

Biztos emlékeztek még arra, mikor éjszakánként a takaró alatt olvastatok a zseblámpa fényénél, miután a szüleitek már háromszor rátok szóltak, hogy fejezzétek be, és aludjatok. Az Olvasás Éjszakáján végre nyugodt lelkiismerettel tehetitek ezt, méghozzá úgy, hogy még jótékonykodhattok is! Könyveket adhattok le, melyek majd a gyermekkórházak kis betegeihez kerülnek, de akár felolvashatjátok videóra a kedvenc meséteket, amelyeket a kis betegek meghallgathatnak majd. Programok széles választéka között válogathattok, elmerülhettek az irodalomban, vagy beülhettek Takács Nóra előadására, ahol ellát benneteket hasznos tanácsokkal, hogy hogyan legyetek jó nők!

Gasztrokaland és családi programok

Forrás:
pixabay

Ha a hasatokat szeretnétek megszeretgetni, akkor mindenképpen irány a Kürtőskalács Fesztivál, ami már csak azért is szuper program, mert a Vajdahunyad várának udvarában lesz, ami az egyik legszebb hely Budapesten, szerintem. Azt pedig ott megtudhatjátok, hogy egy jó kürtőskalács receptje egy csipet szeretet és egy csipetnyi lélekfűszer.

De a Virányosi Méz- és Lekvárfesztiválra is érdemes benézni, ha édesszájúak vagytok, gyerekkel, párosban is szuper időtöltés, én eddig még sosem bántam meg. Egy jóféle méz- és lekvárkülönlegességet mindig az ilyen fesztiválokon lehet beszerezni!

Nézzétek meg Budapestet kicsiben!

Számomra megunhatatlan élmény a Miniversumot végigjárni, ráadásul ide kétszer is vissza kell térnetek! Egyszer nappal kell megtekintenetek a gyönyörű, részletesen kidolgozott terepasztalt, hogy megcsodáljátok Budapest, Németország és Ausztria nevezetességeit, és remélem, megtaláljátok azokat a tréfás, elrejtett részleteket, amelyeken hangosan felnevettek majd. Egyet elárulok: Tarzan és Jane is ott rejtőzködik a fák lombjai között! Este pedig a kivilágított Budapest miatt kell visszatérnetek.

Bónuszprogramtipp bátraknak

Nem mondanak napsütéses időt hétvégére, de az igazán elszántaknak mindenképpen minigolfozniuk kell a budakeszi golfpályán. A szabályok pofonegyszerűek, a házigazdák iszonyú kedvesek, és gyerekeknek, tiniknek, felnőtteknek egyaránt élvezetes kikapcsolódás. Igaz, szélcsendben a legkönnyebb végigvinni a 18 pályát, de némi szellő igazán nem jelenthet akadályt abban, hogy újabb kalandokba vessétek magatokat. Ugye?

Ha leszáll az éj…

Forrás:
Puha Andrea

Akkor bizony táncra kell, hogy buzdítsalak benneteket, és egy jó kis buli nem hiányozhat a hétvégétekből. Hogy én mire mennék? Hát persze hogy nem hagynám ki Paul Oakenfoldot a Playben, már csak azért sem, mert ő a valaha volt legjobb DJ, aki már 30 éve áll a keverőpult mögött. Szóval ha buli, akkor szombat este az ő zenéjére rázzátok!

Ajánlott cikkek