Egyéb kategória

5 dolog, amit az első szerelemből tanultunk meg

Az első szerelem gyönyörű és megismételhetetlen. Olyan tisztaság és gyermeki naivság hatja át, amire egész életünk alatt nem lesz többé példa. Azonban kevés olyan szerencsés ember van, aki elsőre az igaziba szeret bele, így többségünknek a végére nem marad más, csak a sok-sok tanulság.
vous - 2015.10.08.
5 dolog, amit az első szerelemből tanultunk meg

Ti emlékeztek még az első szerelmetekre? Az első csókra? Arra, mikor együtt néztétek a csillagokat? Ma már a legtöbben mosolyogva gondolunk vissza ezekre a pillanatokra, és csak fogjuk a fejünket, hogy milyen naivak voltunk. Azonban, mint minden kapcsolatból, az első szerelemből is rengeteget lehet tanulni.

Az 5 legfontosabb dolog, amit az első szerelemből tanulhatunk:

Az idő tényleg segít begyógyítani a sebeket

Persze, abban a pillanatban, mikor szakítottatok, úgy éreztétek, hogy teljesen egyedül vagytok, hogy nélküle még annak sincs értelme, hogy kikeljetek az ágyból, és hogy soha többé nem lesztek szerelmesek. Aztán persze ez nem így történt. A tanulság: ilyenkor minden rosszabbnak tűnik, mint amilyen valójában.

Meg kell bocsátanotok magatoknak

Az első nagy szerelem után sokan magukban kezdik keresni a hibákat. „Ha nem vagyok olyan féltékeny,akkor talán…” „Ha nem vitatkozom vele mindig, akkor talán…” Ne gyötörjétek feleslegesen magatokat ezekkel. Egyrészt, ha abban a helyzetben úgy cselekedtetek ahogy, annak megvolt az oka, másrészt pedig mindenki hibázik – most legalább tanultatok belőle.

Forrás:
pixabay.com

Legyetek egyedül. Sokat.

Minden szakítás után – főleg az elsőnél – úgy érzitek, valakinek pótolnia kell az űrt, amit Ő maga után hagyott. Ám a legrosszabb, ha máris egy új kapcsolatba ugrotok bele. Hagyjatok egy kis időt magatoknak egyedül, hogy visszataláljatok ahhoz az emberhez, akik valójában vagytok.

Néha segít, ha szó szerint elmenekültök a probléma elől

Egy fájdalmas szakítást követően jót tesz a környezetváltozás! Utazzatok el, szerezzetek új barátokat, keressetek egy izgalmas munkahelyet! Ma már tudjuk, az új impulzusok segítenek túllépni egy csalódáson.

Sosem fogjátok elfelejteni teljesen

Az első szerelmét sohasem felejti el teljesen az ember. De ez talán nem is baj. Az életetek fontos része volt egyszer, a múltatokhoz tartozik. Persze, még rengetegszer estek majd szerelembe, de ő mindig is külön helyet fog elfoglalni a szívetekben – és ez így van jól.

Ajánlott cikkek