Egyéb kategória

A meztelenül alvás a szépség egyik titka?

Rossz hír a pizsamaimádóknak: a legjobb öltözék éjszakára – tudományosan szólva – az, amiben születtünk. Ezentúl hagyjátok a szekrényben a flanelpizsit vagy a hálóinget, mert kiderült, hogy meztelenül aludni egészségesebb!
vous - 2015.10.11.
A meztelenül alvás a szépség egyik titka?

Annak, ha egy szál semmiben bújtok be éjszakára a takaró alá, rengeteg pozitív következménye van. Mégis, Amerikában az embereknek csak 8%-a alszik így rendszeresen. Ha ti is tartotok a meztelenül alvástól, íme négy ok, ami miatt talán este már ti is ledobjátok a textilt!

Jobban alszotok

Forgolódtok, hánykolódtok, és izzadságban úszva ébredtek fel hajnali 3-kor? Valószínűleg nem egy rémálom okozza. Amikor elalszotok, a testhőmérsékletetek lecsökken, majd felemelkedik, mikor felébredtek. A ruhák megzavarhatják ezt a természetes folyamatot – írja az alternet.org. Az extra rétegek melegen tartanak akkor is, ha a testeteknek éppen le kéne hűlnie, a hidegebb test pedig egyenlő a jobb alvással. Ha a testetek nem hűl le rendesen éjszakára, nem lesztek képesek elérni a mélyebb, igazán pihentető alvási szintet.

Többet fogtok szexelni

Ruha nélkül a testünk könnyebben felizgul, ezt józan eszünkkel is tudjuk. De még ha nem is az a cél, hogy eljussunk a csúcsra, a meztelen összebújás mindenképp jót tesz nektek és a kapcsolatotoknak is. A bőrrel történő érintkezés oxitocint szabadít fel, ami ismert stresszoldó hatásáról, enyhíti a depressziót, valamint orgazmus közben is ez a hormon szabadul fel bennünk.

Forrás:
instagram.com/daily_sleeper

Kevesebb az esélye a fertőzéseknek

Sok nő úgy gondolja, meztelenül aludni egészségtelen, pedig pont az ellenkezője igaz. A baktériumok, amik a vaginát támadják, meleg, nedves környezetben érzik jól magukat, ezért jobb, ha „szellőztetünk”. Ugyanez a férfiaknál: azoknál, akik alsónadrágban alszanak, sokkal nagyobb az esély arra, hogy fertőzéseket kapnak el.

Szebbek lesztek

Amikor igazán pihentetően, mélyen alszotok, a testetek öregedésgátló és növekedési hormont szabadít fel, ami fokozza a sejtek regenerálódását, ez pedig segít, hogy a bőrötök és a hajatok egészségesnek és fiatalnak tűnjön. Sőt, amikor jól alszotok, a testetek a kortizolt, vagyis a stresszhormont is kontrollálja. A magas kortizolszint pedig nemcsak hogy növeli az inzulinszintet, de csökkentheti a zsírégető és étvágyszabályozó hormonokat.

Szóval, ki tudja? A meztelen alvás lehet, hogy abban is segít, hogy vékonyak maradjunk.

Címkék: #alvás #meztelen
Ajánlott cikkek