Ezt mondjátok a pasitoknak, hogy szeresse a testét!

Ezt mondjátok a pasitoknak, hogy szeresse a testét!

Tudom, gyakran úgy tűnik, hogy a férfiak zsigerből félistennek érzik magukat, de ez azért nem egészen így van, ők is ugyanúgy szenvednek saját testüktől, és ugyanúgy kínozza őket az ödvád és az önutálat.

Sőt, a statisztikák szerint azon férfiak száma, akik elégedetlenek a testükkel, már-már eléri azon nők számát, akik szintén képesek belesüppedni az öngyűlöletbe. Csak míg a nők erről beszélnek, ők magukban szenvednek.

A férfiak leginkább a kilók száma, a jellegzetes sörhas miatt tudnak szomorkodni, de a túl vastag vagy túl vékony karok és lábak miatt is könnyen sodródnak búskomor hangulatba. Kényes pont még számukra a lapos, nem izomtól duzzadó mellkas is. Még mondja nekem valaki ezek után, hogy nincs hatása a testtudatra a médiának!

Segítsetek nekik, csajok!

Ne becsméreljétek a kinézetét, még csak cukkolásból sem, helyette inkább kérjétek meg, hogy kísérjen el benneteket futni, vagy szervezzetek tudatosan mozgékony programot: közös bringázást, túrázást, nagy sétákat. A közös edzés is jó ötlet, nem baj, ha nem fogy látványosan, pszichésen megteszi a hatását, ráadásul tudományosan bizonyított, hogy párosan sokkal nagyobb eredményeket lehet elérni! A Még idén! kampány során erre biztattunk is benneteket – itt olvashattok bővebben a közös életmódváltásról.

Nem szerei a karjait? Dicsérjétek!

„Imádom, hogy átölelsz az erős kezeiddel!” Társítsatok pozitív dolgokat azokhoz a testrészekhez, amelyeket utál, így megtanul pozitívan tekinteni nemcsak arra az egy tesrészére, hanem az egész testére!

De ezenkívül is van pár mondat, amit jó, ha gyakran használtok:

  • Nagyon jól nézel ki!
  • Az tetszik rajtad, hogy....
  • Mindent szeretek rajtad!
  • Nincs okod aggodalomra, tetszel!
  • Ha van valami, amivel tudok segíteni, szólj!

Ne fukarkodjatok a bókokkal, nem csak nektek esnek jól!