Egyéb kategória

Ez történik, ha egy kicsit kedvesebben bántok magatokkal

Túl gyakran ostorozzátok önmagatokat? Rágódtok a múlt problémáin? A túlzott önkritika nagyon gyakori probléma, amitől jobb, ha megszabadultok.
vous - 2015.10.12.
Ez történik, ha egy kicsit kedvesebben bántok magatokkal

Minden ember hibázik, senki nem tökéletes. De ha a hibáitok miatt saját magatokat okoljátok, és folyton a múltbeli sebeiteket nyalogatjátok, akkor elég hamar a visszájára sülhet el a dolog. Több tanulmány is azt mutatja, hogy ha kedvesebben, elfogadóbban állunk saját magunkhoz akkor jobb eredményeket érhetünk el. De mégis milyen hatással lehet ránk az, ha elfogadjuk önmagunkat?

Motiváltabbak leszünk

Fontos, hogy együtt érezzetek önmagatokkal, így a hibáitok ellenére elfogadjátok magatokat, és sokkal motiváltabbak is lesztek. Fogadjátok el a gyengeségeiteket, és próbáljatok erősséget kovácsolni belőlük. Ösztönözzétek kicsit magatokat a pozitív tulajdonságaitokkal!

Szárnyal a boldogság

Mi jár azzal, ha elfogadjuk a hibáinkat? Boldogabbak leszünk, jobb kedvünk lesz, és pozitív adottságainkra fogunk koncentrálni a rosszak helyett. Egyből optimistábban állunk hozzá mindenhez, így nem fogják azt hinni, hogy bal lábbal keltünk fel ma reggel is.

Forrás:
giphy.com

Kevésbé zavarnak a testi hibáink

Azáltal, hogy együtt érzőbbek leszünk magunkkal, nem fognak feltűnni azok a testi hibáink, amikért előtte éjszakákat sírtunk át. Nem fogjuk szégyellni a testünket, sem azt, hogy kik is vagyunk mi valójában. Elfogadjuk és megbecsüljük magunkat, hiszen értékes emberek vagyunk!

Javul az önbecsülésünk

Míg az önbecsülés sok esetben függ a külső körülményektől és a közösségi megítéléstől, addig az együttérzés belülről jön. A segítségével az elkövetett hibáink és baklövéseink ellenére sem élünk meg semmit sem kudarcnak, csak egy megszerzett tapasztalatnak, amit a későbbiekben hasznosítani is tudunk.

A szorongásnak vége

Önmagunk elfogadása még a mentális egészségügyi problémákkal is felveszi a harcot. Csökkenthetjük a stressz káros hatásait, és a depressziónak is búcsút mondhatunk.

Ajánlott cikkek