Kisült az agyunk: megérkezett a hableányedzés!

Én azt hittem, hogy az olyan furcsa sportok után, mint a feleségcipelő futam meg sajtgurító verseny, nem hökkenek meg semmiféle újdonságon, ami a testmozgással kapcsolatos, de tévedtem. Az új őrület nem más – kapaszkodjatok! –, mint a hableányedzés!

Nem, nem viccelek. Olyannyira nem, hogy még akadémiájuk is van a Fülöp-szigeteken, saját honlappal, mindennel. És az első kép, amit ott láttok majd, az nem más, mint nők és férfiak, akik partra vetett halként – bocsánat, hableányként és -fiúként – próbálnak lemozogni magukról pár kilót. Öhm.

Forrás:
philippinemermaidswimmingacademy.com

Értem én, hogy minden lány álma valahol A kis hableány óta, hogy ő is uszonnyal és kagyló melltartóban szelje a sós hullámokat, de nem gondoltam, hogy valaki kitalálja azt, hogy eköré épít fel egy mozgásformát. Pedig meglépte, és 2012 óta bárki magára húzhat egy haluszonyt, amire, úgy tűnik, van igény.

Az egész edzés egyébként az úszáson alapul, és régóta létező monofin úszókat húznak a lábukra az emberek. Ezeket egyébként az olimpikonok használják, mikor a pillangóúszást gyakorolják. A gyerekek persze imádják, a Fülöp-szigeteken már 3 iskola nyílt, ahová várják a kicsiket és nagyokat is. Van, ahol a mesés körítés elmarad, de más helyeken kifejezetten erre építenek, ott tengerparti fotózás is benne van egy ilyen tanfolyam árában.

Ti kipróbálnátok?

Ha igen, nem kell a Fülöp-szigetekig menni, közelebb, Bajorországban is létezik ilyen, monofinos hableányjelmezt pedig a neten lehet beszerezni. Addig pedig nézzétek meg, hogyan tanulnak a lányok hableánykodni a suliban: