Egyéb kategória

Jennifer Lawrence magára dühös a fizetése miatt

Régóta általános probléma, hogy a nők nem kapják meg azt a fizetést a munkájukért, amit a férfiak, ugyanabban a munkakörben. Ez tényleg csak azon múlna, hogy mi van a lábunk között? Szerintem nem. És éppen ebből lett most elege Jennifer Lawrence-nek is.
vous - 2015.10.14.
Jennifer Lawrence magára dühös a fizetése miatt

Jenifer Lawrence-t sok dologért csodáljuk. Írtunk már arról, hogy érdemes tőle stílustippeket ellesni, és most egy újabb dolgot kell eltanulnotok tőle:

Harcoljátok ki magatoknak a magasabb fizetést!

Ugyanis amikor a Sonyt meghekkelték, és kiszivárgott a cég számos levelezése, a bizalmas adatok, akkor az alkalmazottak fizetése is napvilágra került. Közte a színészeké is, amiből kiderült, hogy a színésznők fizetése messze a férfikollégáiké alatt van. Angelina Jolie-t pedig, aki akkoriban a legjobban kereső színésznőnek számított, elkényeztetett nőnek titulálták. Jennifer Lawrence ezen nagyon kiakadt, és most egy felháborodott üzenetet küldött a világnak.

Nem az irritál, hogy a férfiak többet keresnek, hanem hogy nőként nem küzdhetek a magasabb fizetésért, mint Christian Bale és Bradley Cooper.

Elvégre miért is ne kérhetne ugyanannyi pénzt egy szerepért, mint a férfiszínészek? Ezzel pedig nem tudok vitatkozni, főleg azok után, hogy kinyomoztam, mi mindent kellett elviselnie, míg az X-Menhez a maszkmesterek Mystique testébe varázsolták. És mondott az Éhezők viadala színésznője egy még fontosabb dolgot:

Mikor rájöttem az e-mailekből, hogy kevesebbet kapok, mint a férfikollégáim, nem a főnökeimre voltam dühös, hanem magamra, mert nem harcoltam a magasabb fizetésért. Hamar feladtam.

A kutatások szerint ez a nőkre általánosan igaz. Míg a férfiak már első alkalommal tárgyalnak a fizetésükről, a nők hajlamosak elfogadni az első ajánlatot. Ez viszont hiba! Ehelyett inkább nézzetek körül, érdeklődjetek, hogy mi az általános fizetés a férfiak körében, és nyugodtan hivatkozzatok arra, mikor tárgyaltok a béretekről. Nem véletlenül esik rátok egy munkáltató választása, jogotok van bátran kifejezni a fizetési igényeteket!

Úgy látszik, Jennifer Lawrence is komolyan gondolta, hogy többé nem akar kedves és szerethető lenni, ha a fizetéséről van szó, hiszen az elmúlt időben két filmből is kiszállt.

Vegyetek róla példát ti is!

Ajánlott cikkek