Egyéb kategória

Az ételek utáni sóvárgás a test vészjelzése lehet

Folyton édesség után nyúltok? Vagy pont ellenkezőleg, állandóan sült hús illatát vélitek az orrotokban érezni? Nem mindegy! Az, hogy milyen étel után vágyakoztok, utalhat arra, hogy valamiben hiányt szenved a szervezetetek!
vous - 2015.10.16.
Az ételek utáni sóvárgás a test vészjelzése lehet

Hihetetlen, de úgy tűnik, egész egyszerű oka lehet az édességfüggőségnek is, és van lehetőség lejönni a cukrokról, még ha lehetetlen kihívásnak tűnik is. Ugyanis aki állandóan édes ételek után nyúl, annak csak egyetlen dolgot kell sürgősen pótolnia a szervezetében, ez pedig nem más, mint a:

Króm

Ha sok édességet esztek, akkor sok gyorsan felszívódó, finomított cukrot visztek be a szervezetetekbe, ami ugyan jólesik, de olyan gyorsan felszívódik a véretekben, hogy rövidesen megint éhesen kínlódtok, és leküzdhetetlen vágyat éreztek egy újabb csoki után. Ennek az oka pedig a gyorsan felszaladó, majd leeső vércukorszintben keresendő.

Semmi pánik, ilyenkor sok krómot kell bevinnetek cukor helyett, tehát egyetek brokkolit, szőlőt, zöldbabot. Folyamatosan iktassátok be az étrendetekbe a krómot, ez ugyanis szinten tartja a vércukrotokat, és nem sóvárogtok majd annyira az édes dolgok után, nem utolsósorban pedig a fogyást is elősegíti.

Csak a csoki? Az bizony magnéziumhiányra utal!

Ha folyton csak csokit ennétek, alacsony a magnéziumszintetek. A magnéziumra pedig szükségetek van, hiszen erősíti az immunrendszereteket, segít leküzdeni a gyulladást a szervezetben, felelős a jó csontozatért és a kiegyensúlyozott idegrendszerért. Diófélékkel, zöldségekkel, hallal tudjátok mielőbb pótolni.

Csipszet ennétek a filmhez? Nátriumért kiált a testetek!

A nátrium segít fenntartani a szervezet vízegyensúlyát, és ezáltal a vérnyomást is megfelelő szinten tartja. Leginkább alkoholmámoros éjszakák, edzés és betegség után lép fel a nátriumhiány, mikor a szervezet jobban kiszárad. Ilyenkor a pop-corn helyett válasszátok inkább a zellert vagy a sárgarépát nasinak.

Rizs? Kenyér? Tészta? Boldogtalanok vagytok!

A nehéz szénhidráttal akarjátok a rosszkedveteket elűzni, pedig az nem segít rajtatok, valójában a triptofán alacsony szintje miatt sóvárogtok ezek után az ételek után. Ez a nyomelem ugyanis szükséges ahhoz, hogy termelődjön a szerotonin, az a bizonyos örömhormon.

Nem véletlen hát, hogy a rizsevés mellé szorongás, levertség is társul, éppen ezért toljátok félre inkább a rizses tálat, helyette egyetek sok pulykahúst, tojást, diót.

Húst hússal? Vashiány!

Egyre nagyobb divat az étrendből kivonni a vörös húsokat, így nem csoda, hogy a szervezetetek kétségbeesetten jelez a vas hiánya miatt, az ugyanis a disznóhúsban, májban, sötét húsokban fordul elő nagyobb mennyiségben. Hiánya pedig levertséghez, az immunrendszer gyengeségéhez vezet, így iktassátok be a húsok mellé a spenótot és a lencsét is! Vagy készítsétek el valamelyik szuperturmixunkat, amit vashiány esetére válogattunk össze nektek!

Még több szuper tippet az egészséges táplálkozásról a MÉG IDÉN! kampány keretén belül olvashattok tőlünk itt!

Ajánlott cikkek