Intim

9 fontos dolog, amit tudnotok kell a mellbimbótokról

Minden pasi fantáziáját megmozgatja, olykor bosszúságot okoz, olykor örömet. Igen, a mellbimbótokról beszélek, meg arról, hogy sokkal több dolgot kell tudnotok róla!

vous - 2021.12.13.
9 fontos dolog, amit tudnotok kell a mellbimbótokról

Noha a férfiak nagy része hajlamos azt hinni, hogy ez a picike kis gombocska „ott van, oszt jóvan”, meg érzékeny, és bizgerálni kell, hogy beinduljon a nő, azért ennél jóval több minden történik egy mellbimbó életében születéstől az utolsó napjáig. Ha csak eszembe jut, hogy télen a hidegtől érzékeny mellbimbóra ráhúzni a melltartót… na, azért az kihívás! Össze is gyűjtöttem néhány tényt a mellbimbótokról, amikkel nem biztos, hogy tisztában voltatok.

Bármekkora lehet!

Egy mellbimbó formája, kinézete és mérete gyakorlatilag bármilyen lehet, akárcsak a mellformátok, és a lényeg: ez teljesen normális, és mind gyönyörű! Lehet sima, göcsörtös, állhat szimmetrikusan, nézhet lefelé, felfelé, ellentétes irányba, és az aprótól egészen a fél dollárnyi szélességig terjedhet a nagysága.

Változik a színe!

Eleve nem egyforma a bimbó és a bimbóudvar színe sem mindenkinek. Lehet rózsaszín, barna, téglavörös, ez függhet az etnikai hovatartozástól. Ráadásul az életetek során is változhat a színe néhány árnyalattal, például terhességkor a hormonváltozástól.

Képesek az örömszerzésre!

Egy tanulmány bebizonyította, hogy a mellbimbó stimulálása örömet okoz. Jó, ez nem egy új keletű dolog, eddig is tudtuk, különben nem vennénk le a melltartót szeretkezés közben. De tény, az MRI kimutatta, ugyanaz a terület – az öröm központja – lép működésbe a bimbók simogatásakor, mint ami akkor is működik, mikor a vaginát izgatják. Ebből pedig gondolom kitaláltátok, mi következik.

A mellbimbó-orgazmus nem kamu!

Ugyanez a tanulmány mutatott rá arra, hogy igenis lehetséges pusztán a mellbimbók izgatásától a csúcsra jutni, bár a nők csak kis része éli át ezt az élményt. Elvégre egyénfüggő, kinek mennyire érzékeny ez az erogén zónája.

Néha több van belőlük, mint kettő!

Egy 2012-es felmérés szerint elég gyakori, hogy három, esetleg több mellbimbóval születik meg valaki. Ezeket létszám feletti mellbimbóknak hívják, és nem, nem nő ki vele egy harmadik vagy negyedik mell! Szerintem nem is akarnátok, kettővel is alig bírunk néha, ha elszabadulnak!

Dudorok vannak a mellbimbómon vagy körülötte!

Ez teljesen normális, ez is egyénfüggő, és ezekben a dudorokban bújnak meg a mirigyek, tejcsatornák. Szeressétek őket! Néha egy váratlanul felbukkanó piros dudor rossz hírt is hozhat, ezekre figyeljetek, ha nem múlik el hetek múlva sem, mutassátok meg az orvosotoknak, könnyen a Paget-kór előjele lehet, ami mellrákhoz vezethet!

Túlérzékeny, óvni kell!

A sportolók tudják, menyire nem mindegy, milyen melltartóban edzenek, egy rosszul megválasztott sportmelltartó is szárazra, véresre tudja dörzsölni a mellbimbónkat, ez ellen vazelinnel érdemes felfegyverkezni. A szoptatós mamák pedig jól tudják, hogy előre fel kell készülni a mellbimbók ápolására, az érzékeny, sérült bimbók gyógyulása gyakran szoptatás utánig tart.

Tejszivárgás gyereksírásra? Igen!

Van ilyen. Az már alap, hogy egy szoptatós anyuka váltópólóval jár mindenhová, mert gyakran átáztatja a felsőt a szivárgó tej. Felfigyeltek arra a furcsa jelenségre is, hogy a szivárgás gyakran spontán elindul, ha bármelyik gyerek sírását meghallja egy anya.

Zöld, színtelen, fehér? Nem mindegy!

Előfordulhat, hogy nedvedzik a mellbimbótok, ezzel nincs baj, de nem mindegy, milyen színű a váladék. Ha zöldes, feketés, az a légzőrendszer problémáját is jelezheti, ha pedig véres, akkor mellrákra utalhat. Forduljatok vele orvoshoz minél előbb!

Ajánlott cikkek