Egyéb kategória

A legbizarrabb üzenetek, amiket Facebookon kaphattok

A Facebook megjelenésével kezdetét vette az örökös zaklatás kora is, amikor a vadidegenek nem tudnak leállni a folyamatos üzengetésekkel. Annyi szerencsénk van, hogy ha nem vagyunk ismerősök még csak az üzeneteket sem látjuk.
vous - 2015.10.29.
A legbizarrabb üzenetek, amiket Facebookon kaphattok

Biztos ti is hallottatok már a Facebook legújabb fejlesztéséről, ami szerint az Egyéb mappába érkező üzenetekről is kapunk értesítést a jövőben. Igen, arról a mappáról beszélünk, amit mindannyian el szoktunk felejteni, hogy létezik és évente talán egyszer nyitjuk meg.

Talán a legnagyobb furfang az újításban az, hogy hiába nézzük meg az üzenetet, azt bizony senki nem fogja látni, így nyugodt szívvel hagyhatjuk megválaszolatlanul az üzeneteket. Mennyi problémát lehet megspórolni ezzel? Nem jönnek majd a „Látom, hogy elolvastad, amit írtam”, „Miért nem válaszolsz?”, „Válaszra sem méltatsz?” és hasonló mondatok, amiktől a hátunkon futkos már a hideg. Most összeszedtem nektek a legfurább üzeneteket, amiket csak kaphatunk ebbe a bizonyos Egyéb mappába.

„Baby, how are you?”

Ahogy megnyitottam az Egyéb mappámat az üzeneteknél máris egy külföldi – török – srác üzenete fogadott. Azt írta: „Baby, how are you?” Először is, ki az a baby? Merthogy én nem, az is biztos. Szerintem nem így kéne beszélgetést kezdeményezni, de oké, elengedtem a problémát. Vagyis elengedném, ha nem jelölne be naponta legalább négy arab sejk, akik megvennének három tevéért.

„Aranyom, végre megtaláltalak.”

Vázolom a szitut: nagyszüleitek életükben először megismerkednek az internettel és annak minden turpisságával, köztük a Facebookkal is. Mivel kíváncsiak és már a szomszéd Teri néni is regisztrált, aki 80 éves, hát akkor nekik is kell. Persze, nem megy minden olyan gyorsan, már ott elakadnak, hogyan kell bekapcsolni a számítógépet. Aztán mire kell rákattintani, hogy internetezhessenek. Majd jön a Facebook-regisztráció, de elsőre úgysem fognak megtalálni senkit sem. Na, de amikor végre sikerül rátok találniuk tutira küldenek egy üzenetet nektek anélkül, hogy bejelölnének, így az üzenetet sem látjátok. És még ti lesztek leszidva, hogy nem válaszoltatok nekik…

Nőnapi party ajándék pohár pezsgővel

Ha a játékfelkéréseken és a spamüzeneteken kívül van még valami, amit gyűlölök, akkor azok az eseményüzenetek. Kapásból 15 ilyen üzenet fogadott arról, hol rendezik meg az eseményt és kik vesznek részt rajta. Kérdezem én, ez kit érdekel? Főleg, ha még az eseményt sem ismerem és életemben nem hallottam róla.

Dolgozz nekem!

Ha egy ismeretlentől Facebookon jön állásajánlat az soha nem ad okot bizakodásra. Hírszerkesztőnk, Sophie kedvenc üzenete az Egyéb mappájában így hangzik: „A weboldalon több témakör is van, amiről szívesen vennénk cikkek írását. Termékeink elsősorban szexuális jellegűek. (…) Továbbá mezőgazdasági témában is keresünk cikkírókat.”

Ti milyen fura üzeneteket kaptatok már a Facebookon?

Ajánlott cikkek