Egyéb kategória

Most kiderült: a macskáknak van sötét és veszélyes oldaluk!

Bár imádjuk a macskákat, mivel olyan aranyosan tudnak nézni, olyan sima a szőrük, hogy szinte nem tudunk nekik ellenállni. Eddig.
vous - 2015.11.01.
Most kiderült: a macskáknak van sötét és veszélyes oldaluk!

A bronxi állatkert és a University of Edinburgh egy tanulmányban összehasonlította a házimacskákat nagyobb rokonaikkal, és elég meglepő eredményre jutottak. Az afrikai oroszlánnal, a skót vadmacskával és a hópárduccal összehasonlítva arra következtettek, hogy a házimacska hasonlóan agresszív viselkedéssel bír, mint az előbb felsorolt állatok. A legnagyobb hasonlóság a dominanciában, lobbanékonyságban és az idegbajos viselkedésben rejlik.

Forrás:
giphy.com

A kutatásban egyébként a „Big Five” személyiségtesztet alkalmazták, ami a következő öt szempontot vizsgálta: nyitottság az élményekre, befelé vagy kifelé fordulás, barátságosság, lelkiismeretesség és az idegállapot. Lehet, hogy tényleg aranyos és cuki lények – én is imádom őket NAGYON –, de azt tudnotok kell, ha macskát tartotok, akkor apró ragadozót engedtek be az otthonotokba. Holott minden macskának más és más a személyisége, de rengeteg közös vonás van köztük, ahogy a nagymacskák és apró egerésző barátunk között is.

Ajánlott cikkek