Egyéb kategória

Lerántjuk a leplet az ősz hajról terjedő mítoszokról

Egyet kitépsz és máris három új nő a helyére – az ősz hajszálakról rengeteg hasonló mítosz él, de vajon hihetünk-e nekik? Most egy bőrgyógyász segít leleplezni őket!
vous - 2015.11.03.
Lerántjuk a leplet az ősz hajról terjedő mítoszokról

Engem egy kisebbfajta pánik kerülgetett, mikor a fodrász mosolyogva közölte velem, hogy van két ősz hajszálam. Hiszen már én is hallottam a teóriát, miszerint ha pár szál megjelenik, akkor hamarosan az egész hajkoronád fehér színben fog pompázni. És ez még semmi, ennél csak még ijesztőbb tévhitek keringenek a deresedő hajról – magyarázza Howard Sobel, New York-i bőrgyógyász.

Ha egyetlen ősz hajszálat találsz, akkor hamarosan teljesen megőszülsz

Hamis!

Mire az emberek elérik a harmincéves kort, már természetes, hogy van néhány ősz hajszáluk. Ha megindul az őszülés folyamata, akkor is szépen lassan, évről évre szürkülnek a hajszálaink, de az is jellemző, hogy az első ősz hajszálak megjelenése után is csak évek vagy évtizedek múlva gyarapodik a számuk.

Ha kitéptek egy ősz hajszálat, három másik nő a helyére

Hamis!

Ha kitéptek egy ősz hajszálat, attól nem fog növekedni a számuk, de a rossz hír az, hogy a helyére ismét egy szürke hajszál fog visszanőni.

Ha anyukád korán megőszült, akkor te is korán fogsz

Igaz!

A genetika segíthet megjósolni, hogy mikor fogtok megőszülni, ugyanakkor ez sincs garantálva.

A dohányzás és a napfény miatt gyorsabban őszül a haj

Igaz!

Az ultraibolyafény és a füst károsíthatja a szabadgyököket, amelyek a haj elszíneződéséhez vezethetnek. Úgyhogy csak óvatosan a cigizéssel és a napozással!

Forrás:
instagram.com/greyhairhero

Ha túl sokat stresszeltek, hamarabb megőszültök

Valószínűleg igaz!

A stressz tényleg befolyásolja az ősz hajszálak megjelenését.

Ha fiatal korodban van néhány ősz hajszálad, gyorsabban fogsz öregedni, mint a többiek

Hamis!

Sok olyan ember van, akinek már 30 éves kora előtt megjelenik egy-két ősz hajszála, de ennek semmi köze a korai öregedéshez.

Ajánlott cikkek