Egyéb kategória

Egy túlélő számolt be a Párizsban történt merényletről

Már az egész világon a Párizsban történt merényletekről beszélnek, a híroldalakon percről percre közlik az újabb fejleményeket. Most viszont egy túlélő is megszólalt.
vous - 2015.11.15.
Egy túlélő számolt be a Párizsban történt merényletről

Elég fellépnünk a Facebookra, és máris a Párizsról szóló hírekkel, véleményekkel és franciazászló-árnyalatúra változtatott profilképek tömkelegével találjuk szembe magunkat. Nem csoda, mivel az egész világ megrendült a történteken, még a világ nagyvárosainak épületeit is a francia zászló színeivel világították ki.

A Facebook hírfolyamán egy érdekes posztra lettem figyelmes. Egy túlélő osztott meg részleteket a merényletről. Isobel Bowdery éppen a Bataclanban tartózkodott az Eagles of Death Metal nevezetű együttes koncertjén, ahol később 89 embert gyilkoltak meg. A történtekről így mesélt:

you never think it will happen to you. It was just a friday night at a rock show. the atmosphere was so happy and…

Posted by Isobel Bowdery on Saturday, November 14, 2015

A poszt több mint egymillió lájkot és 530 ezer megosztást kapott. A beszámolójában elmesélte, hogy a koncert kezdetekor még minden rendben volt, mindenki boldog volt. Majd egy férfi bejött az első bejáraton, és lövöldözni kezdett. Ők ekkor azt hitték, hogy ez a show része. Rengeteg embert lelőttek, azokat is, akik közvetlenül előtte álltak, vér borította be a padlót. Egy óráig feküdt mozdulatlanul a holttestek között, nehogy észrevegyék őt a támadók. Arról a szörnyű pillanatról is beszámolt, amikor megpillantotta azt a fiút, akit mindennél jobban szeretett, holtan. Hálás a rendőrségnek, akik megrohamozták a koncerttermet, hálás a párizsi embereknek, akik segítettek neki, miután megszökött. Őrzi az emlékét azoknak az embereknek, akik szintén részt vettek a koncerten, de nem sikerült túlélniük. Majd utolsó soraiban ezt írta:

Múlt este sokak élete örökre megváltozott. Csakis rajtunk múlik, hogy jobb emberek legyünk. Élni azt az életet, amiről a tragédia áldozatai is álmodtak, de sajnos már sosem lesznek képesek valóra váltani. Nyugodjatok békében, angyalok! Soha nem felejtünk el titeket!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
Világ
Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
vous - 2024.04.22.
A fenntartható ásványvízfogyasztás iránt egyre növekszik a kereslet Magyarországon. Eközben az év elején bevezetett visszaváltási rendszer akadozik, a beszerelt automaták többsége szinte üres. Az első negyedév alatt emiatt csak PET-palackból 400 millió fogyhatott el, amelynek kétharmada nem hasznosul újra. A környezettudatosság szempontjából így fontos állomás, hogy az első cserepalackos ásványvíz áprilistól az Interspar és a Príma szelektált üzleteiben is országszerte kapható. Az átlagosan 25-ször újratölthető palackos Oonly ásványvizet január közepén kezdte el gyártani pannonhalmai üzemében a magyar márka, amely a jelenleg ismert egyik legkörnyezetkímélőbb megoldás a hazai piacon.

Otthon

Hogyan és mivel fixáljuk a népszerű napvitorlákat?
Otthon
Hogyan és mivel fixáljuk a népszerű napvitorlákat?
vous - 2024.04.23.
A légies és tetszetős napvitorlák nagy népszerűségnek örvendenek mind a lakóházak, mind az éttermek, kávézók teraszainak árnyékolására, ugyanis nagy és akár szabálytalan alakú területek tökéletes napvédelmét biztosítják.