Egyéb kategória

Süssetek pizzát úgy, ahogy eddig soha!

A pizza talán az egyik legnépszerűbb étel a világon. Otthoni elkészítésére nem sokan vállalkoznak, elsősorban a tészta miatt, pedig az sem nagy kunszt. A klasszikus paradicsomos verzió mellett most könnyű, téli ízeket ajánlok nektek.

vous - 2015.11.15.
Süssetek pizzát úgy, ahogy eddig soha!

Az alapok

A pizzatészta lisztből, sóból, olajból, vízből áll, amelyeket élesztő kelt életre egy kis cukor társaságában. Dagasztókarú robotgéppel összedolgozzuk a hozzávalókat, duplájára kelesztjük, majd kis korongokat vagy több nagyot nyújtunk belőle, és újra kelni hagyjuk. Közben elkészítjük a paradicsomos alapot hagymával, zöldfűszerekkel, és ezt lassú tűzön rotyogni hagyjuk.

A paradicsomos szószból érdemes többet elkészíteni, egy hetet simán kibír a hűtőben, és tésztaszószként is ehetjük egy fáradt munkanap után.

Hagyma minden mennyiségben

Imádom a hagymát, nyersen a lilát, sütve minden változatát. Póréhagymát pirítsatok meg, szerintem jobb, ha nem nyersen kerül a pizzatésztára. Sokkal élvezhetőbb és könnyebben emészthető lesz. Ezt helyezzétek a tésztára, dobáljatok rá sonkát, apróra vágott aszalt paradicsomot, és morzsoljatok rá kakukkfüvet. A sajt pedig elmaradhatatlan!

Forrás:
iStock

A sütőtök a tél íze

Elsőre talán furcsán hangozhat, de a sütőtököt is lehet pizzára feltétként tenni. Süssétek meg ezt is előre, ha van türelmetek, csíkozzátok fel, és úgy pirítsátok meg olajon. Ha csak karikára vágjátok és a sütőbe teszitek, több időt vesz igénybe, és krémesebb lesz az állaga, szerintem így is finom lesz.

Szóval, a paradicsomos szószt egészen vékonyan tegyétek a nyers tésztára, erre jön a sült tök, bacon, egy kis kecskesajt morzsolva, frissen őrölt bors, és a biztonság kedvéért még mozzarella is, hogy megnyúlhasson, ahogy harapjuk a falatot.

Melegítsd fel magad!

Az édesköményt talán már mindenki ismeri, a gourmet társaságok biztosan. Nagyon érdekes íze van, ánizsos, friss, kicsit kapros. Rendkívül jól kombinálható, sütve, főzve nem tolakodó ízű. Pizzára téve vajon forgassátok át a kis csíkokra vágott édesköményt szeletekre vágott fokhagyma társaságában, néhány perc alatt üveges lesz mindkettő. Én szeretem, ha van bőven feltét is, ez persze egyéni ízlés kérdése. Vékony prosciutto sonkát helyezzetek a zöldségekre, majd reszelt juhsajttal szórjátok meg. Nem mindennapi ízkombináció ez a hármas, érdemes kipróbálni.

Ne feledjétek: a pizzák 220 fokon 20-25 perc alatt sülnek meg. Jó étvágyat!

Ajánlott cikkek