Egyéb kategória

Arckrémek, amikről nem is sejtitek, hogy magyarok

Magyarként sok mindenben világhírűek vagyunk, tudósaink, feltalálóink, művészeink sokat hozzáadtak a világ fejlődéséhez és jobbá tételéhez. Azt tudtátok, hogy a kozmetikumok terén is az élmezőnyben járunk?

vous - 2015.11.18.
Arckrémek, amikről nem is sejtitek, hogy magyarok

A magyar kincsek

A magyar kozmetikusok gondos kezei nélkül a krémek sem érnének semmit. Olaszországban majdhogynem könyörögnek a hozzáértő magyar kozmetikusért, ott sajnos nem értenek az arctisztításhoz – igaz, a sós tengeri levegő sok mindenre megoldás. Elsősorban a magyar kozmetikusok gyengédségét szeretik, a kíméletes arctisztítás kincset ér.

Omorovicza

Ezen túl országunk egyik legnagyobb kincse a termálvíz, melynek jótékony hatásait mi magunk is élvezzük, és könnyen élhetünk is velük. A magyar gyógyvizek az egész világról vonzzák a gyógyulni, pihenni, újjáéledni vágyókat. A magyar termálvízben található ásványi anyagok egyedi összetételűek, rendkívül jó bőrfiatalító hatással bírnak. Ennek oka, hogy „alattunk” vékonyabb a földkéreg, így a víz a felszínre vezető útja során több ásványi anyagot tud összegyűjteni.

E termálvizet hasznosítják az Omorovicza kozmetikumok, melyeket a család leszármazottja, Stephen és hitvese, Margaret indított el útjukon. A termálvíz mellett az alkotóelemek a világ különböző tájairól származó legértékesebb vitaminok, illóolajok.

Kizárólag természetes összetevőket tartalmaznak, tartósítószertől, kőolajszármazéktól abszolút mentesek, azt már említeni sem kell, hogy állatokon nem tesztelik a termékeket.

Egyedileg kifejlesztett technológiájuk, a Hydro Mineral Transference, vagyis ásványianyag-szállító rendszer képezi minden termék alapját – ez a bőr számára felismerhető állapotúvá alakítja az ásványokat, így szállítja el őket a bőr mélyebb rétegeibe. Egyik csodálatos termékük az ún. Magyar Királynő Permet, mely neroli- és rózsaillatával frissít, jókedvre derít és tonizál. A termék neve szerintem igazán találó, valóban királynői mivoltunkat hivatott előhozni!

Forrás:
1. Omorovicza, 2. Erno Laszlo, 3. Kaviczky, 4. Adrienne Feller

Erno Laszlo

Az Erno Laszlo kozmetikumokat 1927-ben fejlesztette ki dr. László Ernő bőrgyógyász, kozmetológus, akinek szakterülete a bőrbetegségek kórtana volt. Nem sokkal később Amerikába vándorolt ki, praxisát ott folytatta. Ő készített először fényvédőt, férfikozmetikumot, figyelt a krémek pH-egyensúlyára, és a tinik bőrproblémáira is kiváló módszert dolgozott ki.

A New York-i kozmetikai intézetében kizárólag a legfelsőbb társadalmi réteg tagjait fogadta, vendégei között volt Greta Garbo, Marilyn Monroe, Audrey Hepburn, napjainkban pedig olyan sztárok használják termékeit, mint Madonna, Sting, Yoko Ono, Val Kilmer. A korrigáló bőrápolást tartja céljának, a megelőzésre nagy hangsúlyt fektet, pigmentfoltok esetén a bőr ismét egyenletes és tiszta lesz, legyen szó bármilyen árnyalatú bőrről.

Az aknés bőrre is kiváló, végleges megoldása van. Olajokat is használ, melyek nem tömítik el a pórusokat, hanem védőréteget képeznek a bőrön, így helyreállítják és gyógyítják azt.

Mottója, hogy a szép bőr elkötelezettséget kíván, nem a csodára vár.

Kaviczky

A Kaviczky prémium kozmetikumokat Kaviczky Ágnes alkotta meg. Kizárólag természetes alapanyagok és hatóanyagok felhasználásával készülnek, követve az irányt, mely szerint egyre többen vonzódnak az organikus életformához. E termékcsalád is tartalmazza a Magyarországra jellemző értékeket, elsősorban a Hévízi-tó vizének iszapját, mely minden termék alapja.

A Hévízi-tó a világ legnagyobb biológiailag is aktív, természetes termáltava, gazdag ásványi anyagokban, és vize háromnaponta kicserélődik. A hévízi gyógyiszapban található a növényi eredetű huminsav, ami segíti a bőr méregtelenítését, azáltal, hogy megköti a nehézfémeket, regenerálja a bőrt, halványítja a finom ráncokat. Gyulladáscsökkentő és fertőtlenítő hatással is bír.

A Kaviczky a bőrt egészként tekinti, az aktuális állapot szerint indítja a kezelést. A bőr elárulja, mire szomjazik, megmutatja, hogy a szervezetnek milyen tápanyagra van szüksége. Csomagolásukban és tartalmukban is jellemző a termékekre a lágyság és elegancia.

Adrienne Feller

Kihagyhatatlan a felsorolásból az Adrienne Feller kozmetikumcsalád, magam is ezt használom. Adrienne termékei a holisztikus személetet támogatják, illóolajaival hihetetlen változásokat indít be az emberben és lelkében.

Adrienne filozófiája, hogy a szépség a bennünk megteremtődött harmónia külső tükröződése.

A kezelés egy felmérő beszélgetéssel kezdődik, amikor a szakember az aktuális állapotunkról kérdez, ez alapján dönti el, milyen illatokkal kényeztessen, illetve gyógyítson a továbbiakban. A „kozmetikushoz járás” itt nemcsak a mitesszerek nyomkodásáról szól, hanem egy szeánsz, ahol a kozmetikus segítő kezet nyújt, mint egy angyal, érintéseivel támogat és indít be számunkra kedvező folyamatokat.

Számomra minden ilyen alkalom csodálatos élmény, ahol észrevétlenül lekerülnek rólam a terhek, és könnyed érzésekkel folytathatom utamat. Két kedvenc termékem a Rose De Luxe szemránckrém és az Aromaqua Flora arcpermet. A rózsából kinyert illóolaj az illóolajok közül a legmagasabb frekvenciával rendelkező olaj, ereje támogatja a nőiességet, fokozza a világ és a magunk iránti érzékenységünket, erősíti önbizalmunkat. Megnyit a szeretetre, és arra tanít, hogy teljes szívvel át tudjuk ölelni magunkat.

Kedvezményes Adrienne Feller termékek Jónőknek. Kattintsatok ide a részletekért.

Ajánlott cikkek