Egyéb kategória

A Facebook eddigi legjobb újítása jön: megkönnyítik a szakítást

Szakítani a közösségi média folyamatos fejlődésének idején még nagyobb szívfájdalom, mint évtizedekkel ezelőtt volt. Amikor nem volt Facebook, Instagram és Twitter, nem volt kötelező kirakni a közösségi oldalakra, hogy együtt vagytok valakivel, aztán a kínos pillanatokat sem kellett átélni, mikor szakítottatok egymással, és mindent le kellett törölni.
vous - 2015.11.20.
A Facebook eddigi legjobb újítása jön: megkönnyítik a szakítást

Kitörölni a képek alól a szerelmes kommenteket, a közös képeket, leszedni a csekkolásokat, és eltüntetni mindent, amit együtt csináltatok. Talán ez az egyik legnehezebb része a szakításnak. Megszabadulni a közös emlékektől. Legyen csak 200 vagy akár 1200 ismerősöm, a lényeg ugyanaz: mindenki belelát a kapcsolatunkba! Ez pedig ijesztő. A közösségi média sokszor egészségtelen, mégis mindannyian posztolunk, megosztunk, lájkolunk.

Szerencsére a Facebook egy újítást tartogat számunkra. Csütörtökön jelentették be, hogy új funkciót próbálnak ki, ami a közösségi médián történő szakítással kapcsolatos.

Eszerint pedig ha valaki szinglire állítja a családi állapotát, a Facebook több kérdést is fel fog neki tenni.

Forrás:
Pexels

Beleértve azokat az opciókat is, hogy elrejti a felhasználó elől az exét, vagy esetleg minket rejt el a Facebook a másik elől, és minden közös tartalmat eltüntet az ismerőseink elől.

A rejtőzködés mindig is opció volt a Facebookon, de mivel az oldal gyakran megváltoztatja adatvédelmi beállításait, néha nehéz kitalálni, hogyan működnek a dolgok a továbbiakban. Ha tényleg semmit nem akarunk látni az exünk adatlapján, a törlés és tiltás még mindig a legjobb opció. Ez viszont veszekedésre ad okot, szóval nem biztos, hogy ez a legjobb megoldás.

Mindenesetre a Facebook folyamatosan fejlődik, és jó tudni, hogy a kellemetlen szakítós pillanatokra is próbál megoldást biztosítani, amivel kicsit talán könnyebben el tudjuk felejteni a másikat.

Köszönjük, Facebook!

Ajánlott cikkek